Közélet

Egykori kőrösys diákok tartottak előadást, akik mára már sikeres vállalkozókká váltak

Egykori kőrösys diákok tartottak előadást, akik mára már sikeres vállalkozókká váltak

2023. október 18., szerda
Egykori kőrösys diákok tartottak előadást, akik mára már sikeres vállalkozókká váltak

Szerdán Üzletember lettem! címmel tartottak rendezvényt több mint 200 összegyűlt diáknak a kamarai székházban. Hét egykori kőrösys diák, akik mára már sikeres vállalkozókká váltak, arról beszéltek, milyen utat jártak be ahhoz, hogy eljussanak odáig, ahol most tartanak.

Háromoldalú együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá október elején a vállalkozói attitűd kialakítása, fejlesztése érdekében a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, valamint a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum. Ennek első eredményeként szerdán a kamarai székházban kerekasztal-beszélgetést rendeztek Üzletember lettem! címmel, amelyen sikeres egykori kőrösysek beszéltek arról, honnan hova jutottak és mutattak példát a most iskolapadban ülő fiataloknak.

Olyan tudást kaphatnak itt a diákjaink, amit az iskolapadban nem: a való világ munkaerőpiaci tapasztalatait osztják meg velük olyanok, akik már bejártak egy utat

– mondta el Farkasné Székely Angéla, az SZSZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum igazgatója.

Iskolájából több mint 200 diák érkezett a programra, akiknek mint fogalmazott, igyekeznek utat mutatni. Tráserné Oláh Zsuzsanna, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara titkára úgy fogalmazott, a rendezvényen ülő fiatalok azok, akik megmenthetik a vármegye gazdaságát.

A vállalkozások harmada generációváltás előtt áll, kétezer cégnél már keresik az utódokat

– hívta fel a figyelmet. Az együttműködés harmadik szereplőjét képviselő Nagy Benedek, a SZTE GTK általános dékánhelyettese pedig arról beszélt, hogy az egyetemnek ez azért fontos, mert az intézmény jelenti az összekötő kapcsot a középiskola és a vállalkozók között.

A rendezvényen hét vállalkozó beszélt a diákoknak: Juhász Árpád, az Aluspec Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Letenovics-Nagy Roland, a Barcraft Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Rengei Georgina, a Rozmaring Hungarian Design divattervezője, Sütő Réka, a Natural Immune Control System Zrt. adminisztrációs vezetője, Szetei Hajnalka, a Mercedes Benz Kecskemét logisztikai igazgatója, Varga Zoltán, az AGROPARK Euro Noliker Kft. ügyvezető-tulajdonosa és Zsolnai Aliz, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője.

Beszéltek például arról, hogy milyen, a Kőrösyben szerzett tudást hasznosítottak munkájuk során. Itt elsősorban a nyelvtudást említették, de a gyors- és gépírás is sokszor előkerült. Beszéltek arról is, milyen nehéz helyzetek adódtak vállalkozói életükben és azt miként oldották meg, illetve arról is, hogy szerintük most milyen kompetenciák kellenek a sikerhez. Itt a tudatos pályaválasztás, az alázat és a csapatmunka is szóba került -írta meg a Délmagyar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.