Közélet

Az állam készen áll átvenni a Wesley-iskolát

Az állam készen áll átvenni a Wesley-iskolát

2023. október 1., vasárnap
Az állam készen áll átvenni a Wesley-iskolát

Mihálffy Béla úgy véli, hogy van megoldás a szegedi Wesley iskola nehéz helyzetére. A homokhátsági és szegedi kereszténydemokrata országgyűlési képviselőtől egy interjúban megosztotta, hogy mire jutottak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral, amikor a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium sorsáról beszélgettek. A képviselő azt a választ adta, hogy valóban kérte a probléma megoldásában az államtitkárnak a segítségét

Így van, kértem a probléma megoldásában az államtitkárság segítségét. Arról tájékoztattak, hogy az állam nyitott arra, hogy átvegye az intézmény fenntartását az eddigi színvonalat, infrastruktúrát és a pedagógusokat megtartva. 2021 júniusában már jelezték ezt a fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség felé, azonban azóta sem érkezett válasz, tudtommal pedig ez a felajánlás továbbra is áll. Tehát az intézmény fenntartójának kell felelős döntést hoznia a tanárok és a diákok érdekében.

-olvasható a Délmagyar Mihálffy Bélával készített interjújában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.