Közélet

A Szegediek a legmagasabb színvonalú lézeres kezelésekhez juthatnak hozzá

A Szegediek a legmagasabb színvonalú lézeres kezelésekhez juthatnak hozzá

2023. október 28., szombat
A Szegediek a legmagasabb színvonalú lézeres kezelésekhez juthatnak hozzá

A Mediversal Vision szakmai vezetője, Dr. Ratkay Imola nevéhez fűződik a világ első femtoszekundumos szaruhártya sebészeti beavatkozása. A főorvos előadását követően nyitották meg ünnepélyesen a 21. századi eszközökkel felszerelt magán betegellátó egységet.

Az SZTE SZAKK Szemészeti Klinika tudományos hátterére és betegellátási tapasztalataira építve, a 21. századi technológia felhasználásával olyan klinikum jött létre, amely egyedülálló.

Öröm, hogy olyan kollégák jöttek vissza a klinikára, akik ezeknek a 21. századi technológiáknak a működtetését világszínvonalon művelik – fűzte hozzá a professzor. Köszönetet mondott az SZTE vezetésének, hogy létrejöhetett az egyetem száz százalékos tulajdonában lévő magán betegellátó egység.

vélekedett Prof. Dr. Tóth-Molnár Edit, a Szemészeti Klinika igazgatója a Mediversal Vision refraktív szemsebészeti lézerközpont megnyitóján.

A szemészeti lézersebészet végre hazaért Szegedre – fejezte ki örömét Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Elmondta, amikor az első ciklusában a rektori pályázatát írta, azt kérte Palkovics László akkori államtitkártól, hogy modern technológiákat lehessen hozni a klinikai központba. Éppen a szemészeti femtoszekundumos lézer volt az egyik ilyen „kívánsága”.

Ha nem tettünk volna olyan lépéseket, amelyek lehetővé tették a teljesen legális, szürke zónától mentes magánegészségügyi ellátás létrehozását a szegedi klinikai központon belül, akkor a legkiválóbb szakemberek közül most sokan már nem itt dolgoznának

mondta az SZTE rektora.

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, lézerfizikus felidézte, hogyan fejlődött az 1980-as évek végétől az orvosi céllal felhasznált lézerek alkalmazása.Ebben a tudományos csapatmunkában rajta kívül olyan kiváló tudósok vettek még részt, mint például Prof. Dr. Bor Zsolt, Prof. Dr. Rácz Béla és Prof. Dr. Hopp Béla.

Az átadón még felszólalt Dr. Ratkay Imola főorvos, a Mediversal Vision szakmai vezetője és Vaszari Viktor, a Mediversal Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója is.

Azt a célt tűztük ki, hogy növeljük jelenlétünket a járóbeteg-ellátás, a diagnosztika, a szűrővizsgálatok terén is. A beruházás teljes költsége – a bérelt lézereket nem számítva – nagyságrendileg 100 millió forint. Ez várhatóan 3-4 év alatt térül meg, és számításaink szerint ennek az időszaknak a végére elérjük az évi 1000-1500 műtétet

részletezte Vaszari Viktor.

Eddig 20 műtéten vannak túl, a beavatkozások nagy része 200-300 ezer forintba kerül. A páciensek túlnyomó része magyar állampolgár, de érkeznek a határon túlról, Szerbiából, Romániából is.

A Dél-alföldi Régióban élők hozzájuthatnak a legmagasabb színvonalú lézeres kezelésekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.