Közélet

A Szegedi Tudományegyetem innovációs ökoszisztéma fejlesztése

A Szegedi Tudományegyetem innovációs ökoszisztéma fejlesztése

2023. október 4., szerda
A Szegedi Tudományegyetem innovációs ökoszisztéma fejlesztése

A projekt célja a Szegedi Tudományegyetem Stratégiai és Fejlesztési Főigazgatóságán belül működő, a technológia- és tudástranszferért felelős Innovációs Igazgatóság működésének támogatása és fejlesztése volt.

Átfogó szervezetfejlesztés során megalapították az IKIKK-et,azaz a Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központját, amely az országban egyedülálló módon gyűjti össze és karolja fel az egyetem legkiválóbb kutatóit, kutatásait és projektjeit. Célja, hogy az erőforrások koordinációjával, a kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer szereplői közötti együttműködés erősítésével az ipari és/vagy társadalmi hasznossággal rendelkező kiváló kutatási eredmények felszínre és támogatásra kerülhessenek.

Emellett a Szegedi Tudományegyetem kiemelt figyelmet fordít az egyetem kutatói által, munkájuk során létrehozott, kifejlesztett szellemi alkotások jogi védelemben részesítésére, illetve azok megfelelő hasznosítására.

A hallgatói innováció támogatása a prioritások között szerepel az egyetem részéről, ezért számos ötletversenyt, hackatont, innovációs és startup programot rendeztek meg, több mint 1600 hallgató részvételével. A hallgatói innováció támogatására irányuló képzéseken, tréningeken, kreditpontos képzéseken a projekt segítségével majdnem 1000 hallgató vett részt.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból, 100 százalékos vissza nem térítendő támogatással valósult meg 2020. január 1. és 2023. szeptember 30. között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.