Közélet

Rekordod döntött a kakasfőző Kiskundorozsmán

Rekordod döntött a kakasfőző Kiskundorozsmán

2023. szeptember 3., vasárnap
Rekordod döntött a kakasfőző Kiskundorozsmán

Több mint ötven baráti társaság nevezett szombaton a tizenharmadik kiskundorozsmai kakasfőző versenyre. A Petőfi Sándor Művelődési Ház szervezésében egész napos programmal várták a helyieket a Faragó téri játszótéren. A hatalmas hőség ellenére sokan ülték, állták körbe a bográcsokat, a déli harangszóra már teríteni lehetett. A legnépszerűbb a kakaspörkölt volt, de volt aki levessel próbálkozott nyerni.

„Nagyon jó volt végigsétálni a csapatok között, mert amellett, hogy komoly rivalizálás volt a szakácsok között, a hangulat barátságos, családias maradt. Összetartó, erős közösség él Kiskundorozsmán és ez az amit az ehhez hasonló rendezvényekkel erősíteni tudunk, ma is három-négyszáz ember fordul meg itt egész nap. Ez az idei év rekordot is hozott, soha ennyin nem versengtek még a kakasfőzőn, ötvenöt csapat mérte össze főzőtudását”-mondta Ruzsa Roland, a kormánypárti önkormányzati képviselő, a rendezvény főtámogatója.

A főzés után indult a buli, a hangulat mér délután kitűnő volt, de később sem lehetett rá panasz. Az egyik leglátványosabb programot, a kakasfuttatást egy helyi versenyző, Carlos nyerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.