Közélet

Szeged: elhunyt Szőke Péter, korábbi rendőrkapitány

Szeged: elhunyt Szőke Péter, korábbi rendőrkapitány

2023. augusztus 26., szombat
Szeged: elhunyt Szőke Péter, korábbi rendőrkapitány

1967. február 16-án lett rendőr, a szolgálatban töltött 33 évéből 27-et a szegedi rendőrkapitányságon dolgozott. 1987-ben nevezték ki Szeged rendőrkapitányának, 12 évig töltötte be ezt a tisztséget. 

Szőke Péter nyugdíjba vonulásakor arra emlékeztetett: a bűn világát. a bűnözést, a bűnelkövetőt hivatalból és személyes meggyőződésből üldözte. 

2002 és 2010 között önkormányzati képviselőként tevékenykedett a nyugdíjba vonulását követően. Magyar Szocialista Párt színeiben az egyik belvárosi körzetet képviselte a szegedi közgyűlésben. 

1995-ben a Szegedért Alapítvány társadalmi-állampolgári kuratóriumának díját, 2017-ben pedig az önkormányzat Szegedért Emlékérmét vehette át.

2014-ben az országos rendőrfőkapitány a rendőrség állományában végzett kimagasló munkája és életútja elismeréseként dísztőr emléktárgyat adományozott Szőke Péter nyugalmazott rendőr ezredesnek a Szegedi Rendőrkapitányság korábbi kapitányságvezetőjének a hetvenedik születésnapja alkalmából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.