Közélet

Több tíz millióval honorálják a vármegyei önkéntes tűzoltók munkáját

Több tíz millióval honorálják a vármegyei önkéntes tűzoltók munkáját

2023. július 21., péntek
Több tíz millióval honorálják a vármegyei önkéntes tűzoltók munkáját

A kiírt összegekre idén 610 egyesület pályázott, több mint 500 millió forint értékben. Ennek segítségével működési, gépjármű- és szertárfelújítási támogatásokhoz, valamint tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak.

Összesen 476 millió 700 ezer forint támogatásban részesül a 610 egyesület. A keretösszeg további részét a természetbeni támogatásokhoz (szakfelszerelések, EDR rádiók) és az árváltozások fedezéséhez használják fel.

21 Csongrád-Csanád vármegyei székhelyű alakulat szerepel a pályázók között. Ők összesen 18 és fél millió forint támogatást nyertek a pályázaton, továbbá 4,8 millió forintot kapnak a működési költségek fedezésére.

Főleg a nyári időszakban rendkívül fontos szerepet töltenek be az önkéntes egyesületek, rengeteg tűzesetet akadályoznak, fékeznek meg. Hatalmas segítséget nyújtanak a hivatásos szerveknek.

Szeged közvetlen környezetében is több tűzeset is volt a közelmúltban, ahol a helyi önkéntes lánglovagok részt vettek az oltásban. Július 19-én a baksi és kisteleki önkéntes erőkre volt szükség, július 20-án pedig a sándorfalvi önkéntesek segítettek be a szatymazi tűznél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.