Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel. Tovább »

Gyermektábor a közlekedésbiztonság jegyében a Kishomoki Kiképzőbázison + FOTÓK

2017. július 10., hétfő · Hozzászólok

kozlekedesbiztonsagi_tabor

Megnyitotta kapuit a Közlekedésbiztonsági Nyári Tábor, amelyet huszadik alkalommal rendeznek meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kishomoki Kiképzőbázisán. A program célja a gyermekek közlekedési ismereteinek elmélyítése, de a klasszikus nyári szabadidős elfoglaltságok sem maradhatnak el. Tovább »

Közel kétszázan adtak vért a MARS „Zéró sérülés” munkatársi napján + FOTÓK

2017. június 8., csütörtök · Hozzászólok

csongrad_veradas7

„Zéró sérülés” néven baleset-megelőző napot tartott munkavállalóinak a MARS Magyarország. Az esemény díszvendége az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál volt. Amellett, hogy a MARS „Zéró sérülés” programjával kitüntetett figyelmet fordít a munkahelyi biztonság megteremtésére, ezen a napon 1-1 millió forintot is adományozott a Csongrád-Szentesi Tűzoltóságnak és Mentőszolgálatnak munkakörülményeik javítására. Tovább »

Kollégiumot kellett kiüríteni Szegeden hétfőn délután

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Több tűzesethez is riasztották a Csongrád megyei tűzoltóegységeket hétfőn, senki nem sérült meg.

Több mezőgazdasági épület is égett hétfőn délután Zsombón, a Dózsa dűlő egyik tanyáján. A szalmatárolóban több mint ötszáz bála gyulladt meg, a tűz átterjedt a szomszédos baromfinevelőre is. A szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók három egysége érkezett a helyszínre, összesen négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg, a tűz okának felderítésére tűzvizsgálat indult.

Egy kollégium épületéhez riasztották a szegedi tűzoltókat hétfőn délután. Az újszegedi Hermann Ottó diákotthon földszinti szemétledobójában csaptak fel a lángok, a kéményhatás miatt a nyolcadik emelet füsttel telítődött. Az egységek egy vízsugárral oltották el a lángokat, közben az épületben tartózkodó százötven embert az utcára kísérték. Az épületet átszellőztették, majd hőkamerával vizsgálták át a tűzzel érintett helyiséget. A kollégium lakói rövid időn belül visszatérhettek a többemeletes épületbe.

Következő oldal »