Közélet

Szombattól átszállás nélkül utazhatunk Szegedről a Balatonra

Szombattól átszállás nélkül utazhatunk Szegedről a Balatonra

2023. június 13., kedd
Szombattól átszállás nélkül utazhatunk Szegedről a Balatonra

Idén is közlekedik aSzegedet a Balaton déli partjával összekötő, Balatonszentgyörgyig Aranyhídexpresszvonat. Az expresszvonatokon a MÁV-START 1. osztályú szolgáltatást, is kínál. A vonat 7 óra 57 perckor indul Szegedről, és 12 óra előtt Balatonaligánál érkezik a tó partjára, onnan este 6 óra előtt két perccel indul vissza és este 10 óra után néhány perccel ér Szegedre, így akáregynapos utazásra isalkalmas lehet.

Az Aranyhídexpressz idén is a főszezonban, június 17 és augusztus 27 között szállítja az utasokat.

Július 1-jétől újabb változások lépnek életbe, melyekre a Balatonhoz utazóknak is érdemes odafigyelni. Ekkortólmegszűnnek az IC-pótjegyek, a vasúti távolsági közlekedésben a helyükbe új,egységes árazású helyjegyeklépnek, amelyek megváltásával július 1-jétől azországbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályántörténő utazáshoz.

„Idén a nyaralók többségének egyértelműen a MÁV-Volán-csoport kínálja a legnyerőbb megoldást a Balatonhoz való eljutásban. Ehhez természetesen nagyban hozzájárul az, hogy július elsejétől immár országbérlettel is igénybe vehetők lesznek a helyjegyköteles vonatok, köztük az InterCity-k. Kibővített járműparkkal és megerősített létszámmal készülünk a balatoni nyárra, de ahhoz, hogy mindenki utazása zökkenőmentes legyen, az utasok együttműködésére is szükség van. Fontos, hogy az utasok lehetőleg időben, elővételben váltsák meg a jegyüket, ennek legkényelmesebb és leggyorsabb módja a MÁV mobilalkalmazás használata a jegyváltáshoz." – hangsúlyozta Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport operatív vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.