Nagy hiány van a Balatonnál vendéglátó szakemberből

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

A Balatonnál az idei turisztikai szezonban nagy hiány van a gyakorlattal rendelkező szakemberekből, elsősorban szakácsból, pincérből, eladóból, a helyzetet ugyan enyhíti a diákok nyári munkába állása, de szükség volna állami szerepvállalásra is – mondta Kertész Rezső ügyvezető társelnök a KISOSZ (Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete) dél-balatoni turisztikai szezonindító fórumán, szerdán Balatonszárszón. Tovább »

Balog: a sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

Az egészséges, sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni – mondta az emberi erőforrások minisztere vasárnap az MTI-nek, miután csaknem hét kilométert futott az idei Ultrabalatonon a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató csapatának tagjaként. Tovább »

Sikeres volt a balatoni hajózási szezon, meghosszabbított őszi menetrend

2015. szeptember 26., szombat · Hozzászólok

A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágában tavalyhoz képest 1,8 százalékkal nőtt az árbevétel augusztus végéig – mondta el Kollár József vezérigazgató szombaton Siófokon sajtótájékoztatón, egyben bejelentette, hogy meghosszabbítják az őszi hajózási menetrendet október utolsó hétvégéjéig. Tovább »

Árvízkárosult árva gyermekeket ajándékozott meg a Nagyállomáson Kothencz János + FOTÓK

2014. augusztus 23., szombat · 17 hozzászólás

szerb_arvak20_gs

Árvíz sújtotta területekről érkezett szerb árva gyermekeket fogadott a szegedi vasútállomás előtt Kothencz János. A nehéz sorsú fiataloknak a Balaton partjára szerveztek kirándulást, a polgármesterjelölt pedig ajándékcsomaggal és jókívánságokkal várta őket. Tovább »

A balatoni halpusztulás mérséklődik

2014. július 11., péntek · Hozzászólok

Összetett okokra vezethető vissza a balatoni halállományban történt tömeges pusztulás, annak mértéke folyamatosan csökken, a halmintákban kimutatott kórokozók emberre nem veszélyesek, a Balaton ökológiai állapota, vízminősége egyaránt kiváló – közölte egy szocialista képviselő írásbeli kérésére a földművelésügyi miniszter. Tovább »

Nem drágulnak a balatoni strandok

2014. május 23., péntek · Hozzászólok

balaton1

A fizetős balatoni strandokon csaknem mindenhol változatlan belépő-árakkal indul az idei szezon, a tó körül sok helyen kisebb-nagyobb strandfejlesztéseket hajtottak végre, kiemelt figyelmet fordítva az akadálymentesítésre – mondta Győrffy Árpád, a strandokról összeállítást közlő Balatontipp.hu szerkesztője az MTI-nek pénteken.
Tovább »

Korszerűsítik a Balaton-fejlesztési stratégiát

2014. április 18., péntek · Hozzászólok

Megkezdődik a Balaton-régió aktualizált területfejlesztési koncepciójának társadalmi egyeztetése, a korszerűsített tervezet nagyobb szerepet szán az aktív és az egészségfejlesztő turizmusnak, továbbá támogatja a helyi szolgáltatások, termékek egységesebb megjelenítését – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács pénteki ülésén Siófokon. Tovább »

Elszállították a Szegeden gyártott gőzöst – fájó emlék maradt utána + VIDEÓ, FOTÓK

2014. március 7., péntek · 9 hozzászólás

kisfaludy_gozos_szallitas19_gsSzegeden építették újjá a Kisfaludy lapátkerekes gőzöst, a testet már el is szállították, nyáron már kifut a Balatonra – az építkezéssel egy időben egy másik hajó haláltusáját vívta a szomszédban. Tovább »

A Balatonnál elmaradnak a tűzijátékok

2013. augusztus 20., kedd · Egy hozzászólás

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a Balatonnál elmaradnak az augusztus 20-ra tervezett központi tűzijátékok. A jelenlegi előrejelzés szerint a budapesti tűzijátékot és az egyéb rendezvényeket nem veszélyezteti semmi – jelentette be Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden délután Budapesten.
Tovább »

Április elsején ismét lesz a tavakon viharjelzés

2013. március 31., vasárnap · Hozzászólok

Hétfőn megkezdődik tavainkon az október végéig tartó viharjelzési szezon. A jelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) siófoki obszervatóriumából adják ki a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó térségére – közölték a katasztrófavédelem csütörtöki rendezvényén Balatonföldváron, ahol próbaindítást hajtottak végre a rendszeren.
Tovább »

Az Árpa utcai romatelepről is utaztak gyerekek a Balatonra + FOTÓK

2012. július 30., hétfő · 6 hozzászólás

A dorozsmai romák helyzete továbbra sem rózsás, de a Szegedi Cigány Nemzetiségi (CNÖ) Önkormányzat segítségével az ott lakó családok közül 10 roma gyerek öt napot nyaralhatott a Balatonnál.
Tovább »

Vélemény: Jobb ma egy Balaton…

2012. július 8., vasárnap · Hozzászólok

Látszatra tehát nincs vész, a Balatont visszahódították maguknak a magyar családok, a probléma „családon belül” marad! Jobb is így nem vészmadárkodni a szezon közepén, hiszen talán épp most tűnik úgy, hogy kiheverni látszunk a 2003-as sokk hatásait, gondolhatjuk, pedig csupán a válság kényszerítette térdre a hazánkfiát, hogy ilyen nagy számban választja ismét a magyart más tengerek helyett.

Tovább »

A Balaton Titanicja + FOTÓK

2012. január 24., kedd · 7 hozzászólás

Az 1954-es hajószerencsétlenség a magyar tengeren

Nem múlik el nap, hogy ne olvashatnánk híreket az olaszországi hajókatasztrófáról, melynek magyar áldozata is van. De arra már talán kevesen emlékeznek, hogy – méretében nem, de halálos áldozatok tekintetében ezzel összemérhetően – a magyar tenger is szedett áldozatokat, amikor a „Balaton Titanicjaként” emlegetett Pajtás hajó 1954. május 30-án felborult.
Tovább »

Vélemény: Nyaralás, pihenés, feltöltődés

2011. augusztus 19., péntek · 3 hozzászólás

Nekünk a Balaton a tengerünk, nem kell nekünk sem Adria, sem Görög- vagy Spanyolország, mondogattuk anno, a 80-as évek végéig. Azután hirtelen ránk borult a fene nagy demokrácia, vele együtt a világútlevél, és akkor gyorsan változott a nyaraláshoz való hozzáállásunk is.

Tovább »

Épül a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer

2011. augusztus 15., hétfő · Egy hozzászólás

Az első közbeszerzési eljárások meghirdetésével elindult a több évtizede tervezett, és négy éve előkészítés alatt álló Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer II. ütemének megvalósítása – mondta el Korcsog Attila, a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság megbízásából a projekt előkészítését végző konzorcium vezető cége, az Aquaprofit Zrt. projektfelelőse az MTI-nek hétfőn.
Tovább »

Parton hever a balatoni sürgősségi mentőhajó

2011. május 23., hétfő · Egy hozzászólás

Az első nyáriasan meleg hétvégén már sokan fürödtek a Balatonban, miközben Zánkán a parton állt lepányvázva – a korábban áprilistól decemberig vízen lévő -, mintegy 50 millió forintért beszerzett, közel 20 millió forintért felszerelt egyetlen balatoni sürgősségi mentőhajó, mert nincs forrás az üzemeltetésére.
Tovább »

Következő oldal »