Közélet

Botka László meglepetése az évzáróra: két óvodát is elad az önkormányzat

Botka László meglepetése az évzáróra: két óvodát is elad az önkormányzat

2023. június 18., vasárnap
Botka László meglepetése az évzáróra: két óvodát is elad az önkormányzat

Június 23-án, pénteken tartja soron következő ülését Szeged közgyűlése. Az ülésen a képviselők szavaznak majd Szeged településkép védelméről szóló rendeletének módosításáról, az ipari park kialakításához szükséges előzetes döntések meghozataláról, Szeged Települési Környezetvédelmi Program jóváhagyásáról, a 2023-2028 között hatályos Helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadásáról is. Emellett a Vértóból horgász-tavat szeretne a város, illetve elkészültek a legújabb belső ellenőri jelentések az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok működéseiről. A törvényellenes lakásrendelet ismét terítékre kerül, a szolgálati lakásban élők jogviszonyának rendezése miatt módosítanák azt.

Ennél "izgalmasabb", hogy újabb ingatlanok tulajdonjogát adná el a városvezetés, most két korábban bezárt óvodát árulnának. A Kovács Tamás, gazdasági alpolgármester jegyezte rendelettervezetből ugyan az eladás szó nem szerepel, ott "hasznosítás" a megfogalmazás, amire majd páláyzatot írnak ki.

Az eladásra kínált ingatlanokban működő óvodák miatt a közelmúltban állt a bál, ezt a két óvodát és másik kettőt annak ellenére zárta be az önkormányzat, hogy az ellen a szülők és a pedagógusok is tiltakoztak, ami szokás szerint egy pillanatig sem érdekelte a városvezetést és a baloldali többség meg is szavazta azt. A Bem utcai és Szél utcai óvodát július 31-től vették el az óvodák igazgatóságától és kerül az IKV-hoz.

Az előterjesztésben van arra utalás, hogy a Szél utcai ingatlanban továbbra is óvoda működik majd, ugyanis ott zártkörű pályázat benyújtását tervezik, ahol azok indulhatnak, akik köznevelési feladatot kívánnak az ingatlanban ellátni. Azaz az önkormányzatiból, fizetős magánóvoda nyílhat.

Az ingatlanokat az értékbecslő 120 és 140 millió forintra értékelte.

Sok izgalomra nem kell számítani pénteken, a szokásos menetrend várható. A baloldali képviselők a kormányt kritizálják majd, amit várhatóan Botka László is megtesz nem is egyszer. A végén pedig a főnök akarata szerint a baloldali többség megszavaz mindent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.