Közélet

Nagy Bandó András is Pro Urbe-díjat kap

Nagy Bandó András is Pro Urbe-díjat kap

2023. február 17., péntek
Nagy Bandó András is Pro Urbe-díjat kap

A mai közgyűlésen eldőlt, kik kapnak városi kitüntetést a tavaszi díszközgyűlésen - egy név azonban ellenszenvet váltott ki.

A pénteki közgyűlés zárt ülésén arról döntöttek, hogy Vécsei László orvosprofesszor kapja idén a díszpolgári címet, míg a Szegedi Emlékérmet Szilasi László irodalomtörténész, Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE ÁJTK intézetvezető egyetemi tanára, valamint Erdélyi Eszter, a Deák Ferenc Gimnázium tanára kapják meg.

A Pro Urbe díjat idén is ketten kapják meg: az egyik közülük a deszki születésű Nagy Bandó András, aki pályáját humoristaként kezdte meg, később pedig gyermekkönyveket kezdett el írni.

A másik díjazott Mózes Ervin, akinek a kitüntetése ellenszenvet váltott ki.

Szeged korábbi főjegyzőjét ugyanis korábban jogerősen elítélték hűtlen kezelés miatt - többek között emiatt nevezte méltatlannak a kitüntetését a szegedi jobboldal. Másfelől a Szegedi Fidesz és KDNP frakciója arról nyilatkozott, hogy Botka László polgármester előzetes egyeztetés nélkül terjesztette fel a díjra a volt főjegyzőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.