Közélet

Mol-vezér: nem érkezik import üzemanyag, ha fennmarad a hatósági ársapka

Mol-vezér: nem érkezik import üzemanyag, ha fennmarad a hatósági ársapka

2022. július 29., péntek
Mol-vezér: nem érkezik import üzemanyag, ha fennmarad a hatósági ársapka

Ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra, erről tájékoztatta a kormányt - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója, miután Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt pénteken.

Hernádi Zsolt a Budapesten tartott doorstep sajtótájékoztatón kiemelte, 

ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag.

A Mol vezérigazgatója ezért arra kérte a kormányt, hogy döntsenek arról, hogy az ársapkára jogosultak köre leszűküljön, annak érdekében, hogy a kereskedőknek megérje dízel üzemanyagot hozni Magyarországra.

Hernádi arról is beszélt, hogy a szankciós lépések következtében Európában fokozatosan próbálják az orosz dízelt kiváltani és máshonnan behozni üzemanyagokat, ami komoly logisztikai probléma elé állítják az olajvállalatokat.

A Mol vezetője szót ejtett arról is, hogy hétfőn leáll a százhalombattai finomító, mert a biztonságos üzemeltetés érdekében halaszthatatlan a karbantartása.

(Via: Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.