Közélet

Benkő: a magyar nemzet szolgálatánál nincs felemelőbb érzés

Benkő: a magyar nemzet szolgálatánál nincs felemelőbb érzés

2022. május 7., szombat
Benkő: a magyar nemzet szolgálatánál nincs felemelőbb érzés

Magyarország, a magyar nemzet, a magyar emberek szolgálatánál nincs felemelőbb érzés - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Benkő Tibor a Ludovika Fesztivál 100 napos ünnepség elnevezésű programon a honvédtisztjelöltekhez szólva azt mondta, hogy miután száz nap múlva leteszik katonai esküjüket, sok lemondással, megpróbáltatással, kihívással teli év vár rájuk, de "a legszebb hivatást választották".

A miniszter fontosnak nevezte a 100 napos ünnepség hagyományát, és azt mondta: a következő száz napnak arról kell szólnia, hogy a tisztjelöltek készüljenek fel arra a hivatásra, amelyet az ország érdekében vállaltak.

Megjegyezte: a honvédtisztjelöltek megtapasztalhatták, hogy egyetemi tanulmányaikat nem csak az iskolapad és a tankönyvek jelentették, hiszen már képzésük során is részt vettek a Magyar Honvédség munkájában. Kiemelte: legyenek büszkék arra, hogy már tanulmányaik közben is szolgálták az ország érdekeit.

Végigkísérte tanulmányaikat az ország déli határának védelme, kivették részüket a koronavírus-járvány megfékezéséből, és ott voltak az ország keleti térségében is, amikor a határon túl kitört a háború - emlékeztetett.

Benkő Tibor a honvédtisztjelöltektől azt kérte: törekedjenek arra, hogy mindig a legjobbak közé tartozzanak, legyenek a legfelkészületebbek, legyenek azok, akikre bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között számítani lehet, akik elhivatottak és elkötelezettek az ország érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.