Közélet

Évek óta nem volt ilyen zimankó, de nem dőlt meg a szegedi hidegrekord

Évek óta nem volt ilyen zimankó, de nem dőlt meg a szegedi hidegrekord

2021. február 14., vasárnap
Évek óta nem volt ilyen zimankó, de nem dőlt meg a szegedi hidegrekord

Ez már a harmadik egymást követő hajnal, amikor mínusz 20 foknál hidegebbet mérnek Magyarországon. Szombaton mínusz 25,8 fok volt Zabaron, pénteken is ott mérték a leghidegebbet, mínusz 22,9 fokot.

A mostani hideg légtömeg egyébként Oroszország területéről szivárgott lassacskán Észak-Európába, ahonnan egy ciklon hatására jutott el Magyarországra a fagyos levegő. 

A mai napi hidegrekord nem dőlt meg, 1932-ben mínusz 27,2 fokot mértek ezen a napon Szegeden. Egyébként Szegedtől nem messze, Ásotthalmon jegyezték fel a napi legmagasabb hőmérsékletet is, 1958 ezen napján 21,2 fok volt.

A rendkívül fagyos idő persze veszélyeket is okoz. Az Emberei Erőforrások Minisztériuma kiadta a vöröskód-jelzést mind a szociális rendszernek, mind a társadalomnak. Arra kértek mindenkit, hogy ha valaki bajba jutott hajléktalan embert lát, hívja a diszpécserszolgálatok valamelyikét. Ezek a telefonszámok a www.hajlekot.hu oldalon érhetők el.

(Forrás: OMSZ, Origo)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.