Közélet

Börtönbe kerülhet a Kossuth-díjas magyar zenész

Börtönbe kerülhet a Kossuth-díjas magyar zenész

2021. január 4., hétfő
Börtönbe kerülhet a Kossuth-díjas magyar zenész

Maradandó fogyatékosságot szenvedett a karambol következtében a 2019 márciusában történt baleset egyik sértettje, amely akár az ítélet súlyosságát is befolyásolhatja.

Mint ismert, Lovasi András egy rendőrautóval ütközött, és az egyik járőr súlyos sérüléseket szenvedett.

„A kérdezett ügyben – a sértett által már a bírói szakban csatolt további orvosi iratokra figyelemmel – a Pesti Központi Kerületi Bíróság az igazságügyi orvos szakértői vélemény kiegészítését rendelte el, amely megállapította, hogy a közlekedési baleset a sértettnél maradandó fogyatékosságot eredményezett.

Erre az új körülményre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádirati tényállás módosítása mellett a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította” – írta lap megkeresésére dr. Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyésze – írta meg a Blikkre hivatkozva a Bors.

Ez azt jelenti, hogy akár három év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A lap megkereste a korábban a felelősségét elismerő zenészt is, ám tőle nem érkezett válasz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.