Közélet

Négy kamionnyi szemét áll a Cserepes soron

Négy kamionnyi szemét áll a Cserepes soron

2020. január 8., szerda
Négy kamionnyi szemét áll a Cserepes soron

Becslések szerint négy kamionnyi szemét halmozódott fel a móravárosi Cserepes soron. A hulladékrakásba egy termetes patkánycsalád már be is fészkelte magát. Az egyik helyi lakos többször is jelezte a problémát Kardos Irénnek, a városrész korábbi önkormányzati képviselőjének, de ő nem tett lépéseket az ügyben.

– A Sándorfalvi út után most már Móravároson is van egy szeméttelep Szegeden – élcelődött a neve elhallgatását kérő móravárosi lakos, aki betért szerkesztőségünkbe, majd megdöbbentő fotókat mutatott a Cserepes soron uralkodó áldatlan állapotokról.  

– Megszámlálni sem tudom, hogy tavaly hány e-mailt küldtem Kardos Irénnek, amiben arra kértem, hogy kezdjen valamit ezzel a problémával, de a füle botját sem mozdította – ecsetelte az olvasó. Elmondta, szerény becslése szerint négy kamionnyi szemét halmozódott már fel a Cserepes soron, ráadásul egy termetes patkánycsalád már be is fészkelte magát a hulladékok közé.

További fotók a Cserepes sorról:

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, de Makrai László, a cég ügyvezető igazgatója azt állítja, nincs közük a területhez. Ennek ellenére kíváncsiak vagyunk, hogy az önkormányzat hányszor kapott jelzéseket az áldatlan állapotokról, illetve hogy ezen jelzések alapján felszólították-e a tulajdonosokat arra, hogy takarítsák el a szemetet. Ezt ugyanis megteheti az önkormányzat, sőt akár kényszer takarítást is elrendelhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.