Közélet

Indul a teraszszezon: a galamboktól félnek a vendéglátósok

Indul a teraszszezon: a galamboktól félnek a vendéglátósok

2019. március 4., hétfő
Indul a teraszszezon: a galamboktól félnek a vendéglátósok

A szegedi vendéglátóhelyek előkertjeinek száma a hőfokkal együtt arányosan növekszik. A napfény városában a Kárász utcai teraszok folyamatosan megtelnek, az idilli képbe csak a galambok piszkíthatnak bele.

"Harmadjára tervezzük bérelni az üzlet előtti teraszt" – jelentette ki az egyik belvárosi kocsma üzletvezetője. "Nagyon szeretik a vendégek, ráadásul szezononként kerül körülbelül 20 ezer forintba. Ehhez képest a befektetés jócskán megtérül" – magyarázta.

"Csak annyi gond van, hogy rengeteg a galamb és összepiszkítják a területet" – említette. Ez másoknak is feltűnt.

"Nekünk az a szerencsénk, hogy akkora teraszt bérlünk, hogy elfér rajta a nagy napernyő. Így a ház tövében sem okoz gondot, hogy mit zúdítanának a nyakunkba a madarak. Persze mások a környéken sokat bosszankodnak emiatt" – részletezte egy másik vendéglátós.

"Ezért érdemes Szegeden lakni!" – mondta Fonyódi Lajos. A nyugdíjas férfi éppen a Kárász utcán kávézott. "Csak azt lehet kifogásolni, hogy a Szegeden átfolyó Tiszából nem látni semmit" – tette hozzá. "A szegedi belvárosban sajnos nem olyan meghatározó látvány a folyó, mint Budapesten a Duna. Szerintem ezt ki lehetne használni, talán több lehetőség rejlik benne" – magyarázta. A Tisza partján egy kézzel is meg lehet számolni a nyáron terasszal bíró egységeket. Többségében a folyón találhatók olyan kocsmák, ahol a víz közelében lehet hűsölni, de ezeknek a többsége a belvárostól félreeső hely.

"Nagyon szeretjük a Tiszát, de túl messzire vannak ezek a helyek. Akkor már inkább a belvárosban, vagy a Vitéz utca közelében ülünk le valahová meginni egy sört" – mondta Hídi Fruzsina.

Ez abból is adódik, hogy a Tisza árterében nem lehet építeni, a Stefánia, valamint a Móra Ferenc Múzeum előtti terület felújításának a terveiben pedig nem is szerepelt ehhez hasonló koncepció. "Régen az volt a szlogen, hogy Szeged főutcája a Tisza. Ebből azonban semmit sem vettünk észre a mai napig" – idézte fel egy nyugdíjas. "Valamit kéne ezzel kezdeni, mert olyan szép lehetne a belvárosi szakasza a folyónak" – mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.