Közélet

Sztrájkol a szegedi Polgármesteri Hivatal hétfőn

Sztrájkol a szegedi Polgármesteri Hivatal hétfőn

2017. július 14., péntek
Sztrájkol a szegedi Polgármesteri Hivatal hétfőn
szeged_varoshaza_tavasz08_gs

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) felhívásához a szegedi Polgármesteri Hivatal is csatlakozik.

A Polgármesteri Hivatal július 17-én, hétfőn, reggel 8 és 10 óra között sztrájkot hirdet - közölte

Vécsey Ágnes

sajtófőnök. "A polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselők 2008 óta, 9 éve nem részesültek béremelésben, és a kormány tervei szerint 2018-ban sem várható általános bérrendezés. A 2016. évi sztrájkok után a kormány elismerte a kérés jogosságát, de tárgyalási kötelezettségének nem tett eleget" - indokolja a munkafelfüggesztést a közlemény. A halaszthatatlan ügyeket a sztrájkoló köztisztviselők ellátják: - a sztrájk időtartamán belüli időpontra előzetesen összehívott személyes egyeztetés megtartása, - a kitűzött helyszíni szemle megtartása, - ügyfelek részéről a haláleset bejelentésének ügyintézése, - a sztrájk időtartamán belüli időpontra bejelentett házasságkötésekben való közreműködés, - a hivatal épületében a portaszolgálat működése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.