Közélet

Derekegyházán keződött a mobil kormányablak megyei körútja

Derekegyházán keződött a mobil kormányablak megyei körútja

2017. július 7., péntek
Derekegyházán keződött a mobil kormányablak megyei körútja
juhasz_tunde_derekegyhaza_palacsinta

A derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozott be, de Csongrád megye minden járásának településeire is elviszi majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során a tervek szerint 55 napon át 41 megyei helyszínen lesz elérhető, egyebek között pótolja az Üllésen most felújítás alatt álló okmányiroda szolgáltatásait.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal az egyetlen az országban, amely rendelkezik saját mobil kormányablakkal. Tavaly szeptemberben az ország akkor még egyetlen hasonló járművét egy hétre kipróbálásra kapta meg a szervezet, ekkor 15 Csongrád megyei településre vitte helybe az ügyintézés lehetőségét. A körút tapasztalatai és a lakosság pozitív visszajelzése alapján egy saját üzemeltetésű ügyfélszolgálati busz beszerzéséről döntött a hivatal vezetése, mellyel az országban egyedülálló módon, rendszeresen az ügyfelek rendelkezésére tud állni intézményekben, rendezvényeken és fesztiválokon is. A hónapokig tartó előkészületek után először ma, a derekegyházi palacsintafesztiválon várta az érdeklődőket a Csongrád megyei mozgó kormányablak.

Juhász Tünde

, az első ügyfélfogadás alkalmával elmondta: mindössze egy áramforrás szükséges a busz üzemeltetéséhez, de az áramkimaradás sem okoz gondot, mert a gépek működtetéséhez szükséges aggregátorral is fel van szerelve a busz. A jármű akadálymentes, a mozgásukban korlátozott személyek kiszolgálását rámpa segíti. A busz hűtése-fűtése szintén megoldott. A kormánymegbízott a palacsintafesztivál sikeréhez nem csak a kormányablak bemutatásával járult hozzá: maga is beállt a tűzhely mellé lányaival és több adag palacsintát sütött a fesztivál vendégeinek. A kormányablak busz 7 héten át tartó körútján egyebek mellett idősotthont, bentlakásos intézményt, falunapokat látogat végig. Ma elsősorban személyazonosító igazolvánnyal, kapcsolatos ügyintézést igényeltek a derekegyháziak, de a mozgó kormányablakot lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos, vagy gépjármű ügyintézésre is lehet használni. A kisbuszban az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség biztosított. A mozgó kormányablak a tervek szerint 55 napon át 41 megyei helyszínen lesz elérhető. A helyszínek és időpontok egy része még egyezetés alatt áll, ezért érdemes lesz előzetesen figyelni a híradásokat és a CSMKH honlapját illetve közösségi oldalát, mert ott előzetesen is elérhető lesz a pontos menetrendet.

Jövő héten a mórahalmi járásban élők találkozhatnak a mozgó kormányablakkal az alábbi helyszíneken és időpontokban az ügyfelek:

2017. július 10. 9-12 óra:

Bordány, Park tér 1.

2017. július 11. 9-12 óra:

Ruzsa, Alkotmány tér 2.

2017. július 12. 9-12 óra:

Forráskút, Fő utca 74.

2017. július 12. 13-16 óra:

Zsombó, Alkotmány u. 3.

2017. július 13. 9-12 óra:

Zákányszék, Lengyel tér 7.

2017. július 14. 9-12 óra:

Ásotthalom, Szent István tér 1. A mobil kormányablak az azt következő négy hétben az üllési okmányiroda szolgáltatásait is pótolni fogja. Itt ugyanis az iroda felújítása miatt július 17-től augusztus 20-ig az ügyfélfogadás szünetel. A mobil kormányablak azonban lehetővé teszi, hogy emiatt ne maradjanak szolgáltatás nélkül az üllésiek. Július 17-én, 24-én, 31-én, és augusztus 14-én a Dorozsmai út 40. szám alatt, 9-12 óráig, a mozgó kormányablak várja majd az ügyintézésre érkezőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.