Közélet

Bőrgyógyász: mindenki a bőrtípusa szerint napozzon

Bőrgyógyász: mindenki a bőrtípusa szerint napozzon

2017. június 15., csütörtök
Bőrgyógyász: mindenki a bőrtípusa szerint napozzon
napozok01_gs

Mindenki a bőrtípusa szerint napozzon, és a fényvédő krémek használata elengedhetetlen - mondta Nagy Éva bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

A kisgyermekekre fokozottan kell figyelni nyáron, óvni kell őket a direkt napfénytől. A gyermekeket lehetőleg 50+ jelzésű naptejjel kell bekenni, és még így is ajánlatos árnyékos vagy szűrt fényt adó helyet választani számukra. A szakember elmondta, az utóbbi időben megnövekedett a bőrrákos esetek száma, ami a magas UV-sugárzással függ össze. Felhívta a figyelmet, ha bármilyen elváltozást tapasztalunk a bőrünkön, szakemberhez kell fordulni. A szakemberek továbbra is azt ajánlják, hogy 11 és 15 óra között kerüljük a napozást, az erős UV-sugárzásban kevesebb mint negyed óra alatt le lehet égni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre ismét extrém, a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as szintű UV-B sugárzás várható. Normál bortípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.