Közélet

Véradást szervez Szeged napján a Fidelitas

Véradást szervez Szeged napján a Fidelitas

2017. május 17., szerda
Véradást szervez Szeged napján a Fidelitas
fidelitas_veradas_sajttaj001kf

Május 21-én várják a Fidesz-irodában a szegedieket. A városban kiemelkedően sokan adnak vért, így lehetőség nyílik a biztonságos vérellátás megteremtésére.

„A segíteni jó” akciósorozat keretében szervez immáron másodjára véradást a Fidelitas szegedi szervezete.

Korponyai Ernő

elnök úgy látja, a politikai szerepvállalás mellett társadalmi problémák iránti érzékenységüket is meg kell mutatniuk, ezért hirdettek több alkalommal ételosztást, ruhagyűjtést, adománygyűjtést 2016. februári újjáalakulásuk óta. A Szeged napi ünnepségsorozat részeként, május 21-én 11 és 14 óra között várják a véradókat a Fidesz Victor Hugo utcai irodájában. „A város lakói mellett felkérném az ellenzéki ifjúságpolitika szereplőit a részvételre, mert sokszor hangsúlyozzák, hogy ők értéket teremtenek” – fogalmazott a helyi Fidelitas vezetője. „Az egészséges emberek egy véradással is tudnak ünnepelni, hiszen nem egyszerű feladat véradóvá válni, mert egészségesnek kell lenni hozzá” – fogalmazott

Sasvári Krisztina

, a Csongrád Megyei Vöröskereszt igazgatója. Hangsúlyozta, a Magyar Vöröskereszt sokat tesz a biztonságos vérellátás megteremtésében, Szegeden kiemelkedő számban segítenek vérükkel az országos átlaghoz képest. A véradás önkéntes és térítésmentes, de különböző cégek támogatják őket fürdőbelépővel, kuponokkal, termékekkel, ezeket átadják véradóiknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.