Közélet

Vádemelés a közös öngyilkosságot tervező szentesi nő ügyében

Vádemelés a közös öngyilkosságot tervező szentesi nő ügyében

2017. május 24., szerda
Vádemelés a közös öngyilkosságot tervező szentesi nő ügyében

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szentesi nővel szemben, aki tavaly decemberben vágta fel élettársa ereit.

A vádirat szerint a nő és élettársa több mint tíz éve éltek egy szentesi ingatlanban. A 70 évet már betöltött férfi hosszú évek óta súlyos betegségekben szenvedett, melynek következtében bal oldalára teljesen lebénult és ebből adódóan ágyhoz kötött beteg volt, magát önállóan el sem tudta látni. A vádlott december 11-én elhatározta, hogy véget vet a szenvedéseiknek, ezért a padláson levő könyveket gázolajjal öntötte le és megpróbálta meggyújtani, azonban azok nem gyulladtak meg. Ugyanebből a szándékból adódóan a konyhában levő gázpalackot is kinyitotta, majd megpróbálta felrobbantani, de a konyhabútor és néhány konyhai eszköz megégésén túlmenően más következmény ebből nem származott. Másnap reggel a vádlott ugyanezen szándéktól vezérelve a félálomban levő sértetthez lépett és egy pengével, határozott mozdulattal a sértett bal csuklójának ereit átvágta, majd kisebb erővel, de a saját csuklóját is megpróbálta megvágni. A sértett a verőér átvágás miatt vérezni kezdett, amikor is röviddel ezt követően a helyszínre érkezett egy a sértett ellátásában segédkező ismerősük. Az ismerős volt az, aki észlelve a sértett állapotát, részére mentőt hívott. A mentők a sértettet sürgősségi ellátásra kórházba szállították, amellyel sikerült az életét megmenteni. A vádlott egyébként 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, míg a sértett közvetlen életveszélyes állapotban volt. A főügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének a kísérletével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.