Közélet

Apró-Juhász: Nem hagyjuk 35 év munkáját tönkretenni!

Apró-Juhász: Nem hagyjuk 35 év munkáját tönkretenni!

2017. április 28., péntek
Apró-Juhász: Nem hagyjuk 35 év munkáját tönkretenni!
apro-juhasz_sajttaj004kf

Szeged és Vértó népe ellenzi, hogy lesiklópálya legyen a vértói dombon – jelentette ki Apró-Juhász János, az emlékhelyet létrehozó FVSZME elnöke. A közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, félrevezették a közgyűlés tagjait, és egy szakmaiatlan tervet nyújtottak be a környék megújítására.

Nagy felzúdulást keltett, hogy műanyag borítású lesiklópályát álmodtak meg a vértói dombra, és az eredeti tervek szerint eltávolították volna a nyolc székelyszék által adományozott székelykaput, amely egyedülállónak tekinthető. A

városüzemeltetési bizottság ülésén derült ki,

hogy lesiklópálya mégsem lesz, de a civilek továbbra is kitartanak amellett, hogy megmaradjon az emlékhely. A

témában interpellál a közgyűlésen Haág Zalán

, a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője, a párt korábban is

kiállt az emlékhelyért,akárcsak a Fidesz-L.É.T.

Apró-Juhász János,

a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület (FVSZME) elnöke korábban is tartott sajtótájékoztatót

a témában, és aláírásgyűjtést is indított. A közgyűlés előtt elmondta, hogy 35 év munkáját tenné most tönkre a városvezetés. Emlékeztetett, hogy egykor szemét- és döglerakó volt a Vértónál, a sok légy miatt ablakot sem lehetett nyitni a késleltetett záportározó környékén. Engedélyt kért arra, hogy a lakosok maguk tegyék rendbe a környéket, kértek és kaptak is fűmagot és facsemetéket, amit a mai napig senki sem köszönt meg a helybélieknek. Elmondta azt is, hogy az emlékhely kialakítása is hosszú évekig tartott, több 10 millió forintos értéket képviselnek az ottani szobrok, illetve a székelykapuk. Apró-Juhász közölte, azért jöttek el a közgyűlésre, mert remélik, pont kerül az ügy végére, és végleg elállnak attól a tervtől, hogy lesiklópályát létesítsenek a vértói dombon. Közölte, hogy szakmaiatlanok a terület fejlesztésére vonatkozó tervek, és a közgyűlés tagjait is becsapják ezzel, hiszen a képviselők nem szakemberek, nem tudják ezt megítélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.