Közélet

Megállapodást köthet a város és a hulladékgazdálkodási cég

Megállapodást köthet a város és a hulladékgazdálkodási cég

2016. november 17., csütörtök
Megállapodást köthet a város és a hulladékgazdálkodási cég
penzbizottsagi01_gs

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 200 millió forintos hitelkeretéhez kapcsolódó kezességvállalási díjról döntött a pénzügyi bizottság. Ez volt szükséges ahhoz, hogy az önkormányzat és a társaság megállapodást köthessen.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

az áprilisi közgyűlési döntés

után alakult át, létrejött a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., amelyet július végén jegyeztek be a cégnyilvántartásba. Szintén a közgyűlés határozott arról, hogy az újonnan létrejött társaság 200 milliós hitelkerettel gazdálkodhasson ez év december végéig. A hitelre azért van szüksége az újonnan alapított társaságnak, mert közszolgáltatásnak a kiszámlázását az állami holding, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. vette át, így – igaz csak ideiglenesen – bevétel nélkül maradt a társaság. A pénzügyi bizottság elé került előterjesztésben szerepelt, hogy az önkormányzat kezességet érvényesen hitel visszafizetésére akkor vállalhat, amennyiben kezességvállalási díjat kötnek ki. A dokumentum szerint ez legfeljebb 500 ezer forint. A cég és az önkormányzat között kötendő kezességvállalási díjra vonatkozó megállapodást a pénzügyi bizottság hagyta jóvá, egyhangú szavazással, a napirendi pont kapcsán sem vita, sem kérdés nem volt a mindössze néhány percig tartó ülésen. A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és az önkormányzat így, a pénzügyi bizottság jóváhagyását követően köthet megállapodást a kérdésben. A megállapodás szerint a hulladékszállítással foglalkozó társaság vállalja, hogy a kezességvállalási díjat egy összegben december 16-áig átutalja az önkormányzatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.