Közélet

Szegedi közétkeztetési tender: a döntőbizottság szerint nem történt jogsértés

Szegedi közétkeztetési tender: a döntőbizottság szerint nem történt jogsértés

2016. április 7., csütörtök
Szegedi közétkeztetési tender: a döntőbizottság szerint nem történt jogsértés
kozetkeztetes06_gs

Mindez azt jelenti, hogy a szegedi önkormányzat megkötheti a szerződést a nyertesnek nyilvánított vállalkozással, és 2023-ig viheti tovább a helyi közétkeztetést a Suli-Host Kft.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerdán

meghozta határozatát

a szegedi közétkeztetési tenderrel kapcsolatban.

Mint megírtuk,

az önkormányzat által a közbeszerzési eljárásból

kizárt vállalkozások közérdekű bejelentése alapján,

a Közbeszerzési Hatóság elnökének kezdeményezésére a testület február végén hivatalból indított jogorvoslati eljárást az ügyben. Az április 6-án kelt határozat a panaszokat elutasítva kimondja: a közbeszerzési eljárás során nem történt jogsértés. A szegedi polgármesteri kabinet által kiadott sajtóközlemény is leszögezi: a döntőbizottság "megállapította, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a közbeszerzési eljárás során mindenben a jogszabályoknak megfelelően, törvényesen járt el". A döntést a bíróságon elvben meg lehetne támadni, de információink szerint az érintettek tudomásul vették azt, így várhatóan pont kerül a történet végére. Mindez azt jelenti, hogy az önkormányzat megkötheti a szerződést a nyertesnek nyilvánított céggel, vagyis minden marad a régiben: 2016. szeptember 1-jétől 2023. július 31-éig továbbra is az eddigi szolgáltató, a Suli-Host Kft. viheti tovább a szegedi bölcsődék, óvodák, iskolák és kollégiumok közétkeztetését. Emlékezetes: a tenderen a Suli-Host Kft. nyújtotta be a legdrágább árajánlatot. A másik két pályázót egyrészt irreálisan alacsony árajánlatra utalva, másrészt arra hivatkozva zárta ki a város, hogy nem felelnek meg bizonyos, a kiírásban, a pályázati dokumentációban szereplő, illetve a jogszabályokban rögzített feltételeknek.

2016. szeptember 1-jétől 2023. július 31-éig továbbra is az eddigi szolgáltató, a Suli-Host Kft. viheti tovább a szegedi...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.