Közélet

Két hét múlva megkezdődik a termelés a Continental bővített szegedi telephelyén + FOTÓK

Két hét múlva megkezdődik a termelés a Continental bővített szegedi telephelyén + FOTÓK

2016. április 22., péntek
Két hét múlva megkezdődik a termelés a Continental bővített szegedi telephelyén + FOTÓK
continental16_gs

Több mint 2 milliárd forintból bővíti kapacitását a Continental szegedi telephelye, mellyel további 50 új munkahelyet biztosítanak a régió szakembereinek. A kibővült gyárépületben az olajipari tömlők gyártása történik majd, továbbfejlesztett technikával - derült ki a pénteki sajtóbejáráson.

A ContiTech Rubber Industrial Kft. a fejlesztés során új, 3350 négyzetméteres termelési egységgel bővült, melynek köszönhetően az olajipari tömlő gyártó kapacitása várhatóan mintegy 30 százalékos növekedést eredményez majd - jelentette be a bejárást megelőző sajtótájékoztatón

Katona Tamás

, a cég ügyvezető igazgatója. A 8 millió eurós, vagyis több mint 2 milliárd forintos beruházással tovább bővült és fejlődött az 1966-ban alapított 40 ezer négyzetméteres gyár, amely többek között e világszerte piacvezető termék fejlesztéséért felel. Az üzemben továbbá ipari, kotró és olaj-gázipari felhasználásra gyártanak tömlőket, évente körülbelül 1500 tonnányit, vagyis 2500-3000 darabot. "A beruházási folyamat koronája az új termelési egység, ahol két hét múlva indul a tényleges termelés" - méltatta a fejlesztést az ügyvezető, majd hozzátette, az új gyártósoron a termelés előkészítési fázisai zajlanak majd.

continental10_gs

Mint megtudtuk, a 2015-ben megkezdett beruházás az új egység termelési felfutásával párhuzamosan 50 új munkahelyet teremt a meglévő 600 fő mellett. Ebben az iparágban a munkaerő-piaci kihívást elsősorban a speciális szakértelem jelenti, szükség van tehát a magasan képzett, elhivatott szakemberekre."Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a régió oktatási intézményeivel, a jelenlegi fejlesztő csapatban is több PHD-s dolgozónk van, akik vegyész és anyagmérnök szakterületen szerezték képesítésüket. Közvetlen kapcsolatunk van a Szegedi Tudományegyetemmel, a lézeroptikai tanszékkel, az alkalmazott kémiai tanszékkel, ahol gumiiparhoz tartozó speciális méréseket végeznek a kollégák" - tette hozzá portálunk érdeklődésére Katona Tamás arra vonatkozóan, milyen szoros az együttműködésük a hazai oktatási intézményekkel. Emellett szoros kapcsolatot ápolnak a Kecskeméti Főiskolával, továbbá a vállalat jelen van az állásbörzéken, illetve az általános iskolásoknak is rendszeresen tartanak üzemlátogatásokat annak érdekében, hogy megismertessék a diákokkal Continental szegedi telephelyen zajló munkafolyamatokat.

continental26_gs

"Termékeink több mint 90 százaléka exportra kerül, de minden kereskedelmi tevékenység, fejlesztési döntés Szegeden történik" - folytatta az ügyvezető, hozzátéve, többnyire Houstonba, Dubaiba, Sanghajba és Malajziába szállítanak tömlőikből. A Continental szegedi telephelye az olajipar számára szinte kizárólag egyedi, projektekre szabott termékeket gyárt, a világon először a helyi gyár volt képes előállítani például egy 60 méteres, 16 tonnás tömlőt. Az eddigi legnagyobb megrendelésük Indiából jött, amikor is egy olyan aggregátorhoz gyártottak alkatrész, ami a környező falvakat látta el elektromos energiával. "Termékeink magyar mérnökök által tervezett, szabadalmaztatott magas minőségű tömlők, amelyeket általunk fejlesztett és magyarországi beszállítók által gyártott berendezéseken állítunk elő" - emelte ki Katona Tamás. Elmondta, 2015-ben 6 milliárd forintért történt beszállítás többek között gumialapanyagokból, hazai cégektől. Az ügyvezető igazgató nem titkolta, az olajipari válság hatására szűkült a piac, azonban a Continental szegedi telephelye olyan technikai berendezésekkel dolgozik, s megrendelőinek köre is annyira speciális, hogy ennek hatását csak minimálisan érzik. "Úgy is mondhatnám, jobb helyzetben vagyunk, mint a vetélytársaink" - erősített rá. A cégvezető bízik benne, hogy a világszínvonalú termékeikkel, és döntő többségében hazai beszállítóikra támaszkodva tovább tudják erősíteni piaci pozíciójukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.