Közélet

Hencz Péter: Nyissuk meg szívünket - buzdítás az irgalmas szeretet gyakorlására

Hencz Péter: Nyissuk meg szívünket - buzdítás az irgalmas szeretet gyakorlására

2016. március 1., kedd
Hencz Péter: Nyissuk meg szívünket - buzdítás az irgalmas szeretet gyakorlására
Hencz_Peter

A Ferenc pápa által meghirdetetteknek megfelelően embertársaink feltétel nélküli szeretetét hangsúlyozza portálunkhoz eljuttatott írásában Hencz Péter.

Ferenc

pápa a 2016-os esztendőt az Irgalmasság Szentévének nyilvánította: Isten gyarlóságaink ellenére mindenkit feltétel nélkül szeret. Így nekünk is, akiket Isten saját képmására teremtett, meg kell próbálnunk hasonlóképpen cselekedni, feltétel nélkül minden szükséget szenvedő embertársunkat szeretni. Nyissuk meg szívünket a modern világ – gyakran drámai módon létrehozott – perifériáin élők felé. Forduljunk feléjük és vegyük észre nyomorúságukat, érezzünk késztetést megsegítésükre. Adjunk ételt az éhezőknek, itassuk meg a szomjazókat, öltöztessük fel a ruhátlanokat, fogadjuk be a jövevényeket, ápoljuk a betegeket, látogassuk meg a rabokat, temessük el a halottakat. A Magyar Katolikus Püspöki Kar Ferenc pápa ezen gondolataival csatlakozott február 28-i körlevelében a buzdításhoz. Sokszor szerény lehetőségeinkhez mérten, tartós élelmiszerrel támogassuk a legjobban rászorultakat. Az adományok elosztásáról a Katolikus Karitász gondoskodik. A segélycsomagokat jövő vasárnaptól, március 6. és 13. között lehet eljuttatni a plébániákra a szentmiséken. Az 1356-os telefonszámon hívásonként 500 Ft-tal is támogathatjuk a szegény családokat. „Amit az ember vet, azt le is aratja. Ne fáradjunk bele a jótettbe, mert, ha bele nem fáradunk, annak idején aratni is fogunk.” (Szent Pál)

Hencz Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.