Közélet

Középiskolás diákok a Szegedi Ítélőtáblán

Középiskolás diákok a Szegedi Ítélőtáblán

2016. január 26., kedd
Középiskolás diákok a Szegedi Ítélőtáblán
SZITBDeak3

A Nyitott bíróságok program keretében Szeged egyik legnagyobb középiskolája, a Deák Ferenc Gimnázium közel ötven diákja látogatott el tegnap, hétfőn a Szegedi Ítélőtáblára. A rendezvény a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Szegedi Ítélőtábla közös szervezésében valósult meg.

A továbbtanulás, egyben pályaválasztás előtt álló fiatalokat az ítélőtábla dísztermében

Matijevic Rita

, az ÁJTK tanulmányi osztályának vezetője köszöntötte, majd

Harangozó Attila

, a Szegedi Ítélőtábla elnöke tartott előadást a jogászképzésről, a jogi pálya kihívásairól és szépségeiről, a bíróságok szervezeti felépítéséről. Egyebek mellett elmondta: a Szegedi Ítélőtábla aktívan bekapcsolódik a képzésbe, a gyakornoki program keretében már eddig is számos joghallgató ismerkedhetett meg a táblabíróság napi munkájával, és a jövőben is várják azon jogra járó diákok jelentkezését a gyakornoki programba, akik érdeklődnek a bírói pálya iránt. Ezt követően a diákok megtekintették az ítélőtábla épületét, tájékoztatást kaptak az ítélőtáblán folyó ítélkezési tevékenységről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.