Közélet

Két magyar vállalkozás mutatkozik be az amerikai innovációs kiállításon

Két magyar vállalkozás mutatkozik be az amerikai innovációs kiállításon

2016. január 7., csütörtök
Két magyar vállalkozás mutatkozik be az amerikai innovációs kiállításon

A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a CES 2016 rendezvényen két magyar innovatív vállalkozás mutatkozik be Las Vegasban január 6. és 9. között - közölte a Nemzeti Kereskedőház Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Magyarország első alkalommal vesz részt önálló nemzeti startup standdal a kiállításon, ahol az automata házi sörfőzőt gyártó Brewie és az okos kockát fejlesztő sBrick mutatkozik be a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának köszönhetően. A 4 napos rendezvényen több mint 20 000 fejlesztés látható, az eseményt várhatóan mintegy 200 000 látogató keresi fel.

Marozsi László

az InnoTrade program vezetője a közleményben kiemelte: a program egyebek mellett teret ad a globális piacot célzó, legalább prototípussal rendelkező magyar startupoknak kapcsolati tőkéjük szélesítésére, a célpiacok tesztelésére.

Pál Marcell

, a Brewie házi automata sörfőző gép ötletgazdája a közleményben hangsúlyozta, az amerikai piacot célterületnek tartják, ezért fontos, hogy innen konkrét visszajelzéseket kapjanak, és üzleti kapcsolatot építsenek ki a kiállításon. A magyar standon a Vengit csapata legújabb prototípusát állítja ki, amely a sBrick okos kocka továbbfejlesztése. A játék összeköti a virtuális és a valós világot, a hozzá tartozó alkalmazás segítségével pedig a gyerekek kreativitása és motorikus képességei egyaránt fejleszthetők - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.