Közélet

Tájékoztató kampányt indít a kormány a betelepítési kvóta kockázatairól

Tájékoztató kampányt indít a kormány a betelepítési kvóta kockázatairól

2015. december 3., csütörtök
Tájékoztató kampányt indít a kormány a betelepítési kvóta kockázatairól

Tájékoztató kampányt indít a kormány a kötelező betelepítési kvóta kockázatairól - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy csütörtöki, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a kampány decemberben és januárban zajlik, "hagyományos eszközökkel": országos és helyi lapokban, rádiókban és televíziókban, valamint az interneten helyeznek el hirdetéseket. A kormány minél több embert el akar érni a kampánnyal, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a kötelező betelepítési kvóta növeli a terrorveszélyt, valamint veszélyezteti az európai és a magyar kultúrát - közölte

Dömötör Csaba

. Úgy fogalmazott, hogy senki nem tudja, pontosan hány terrorista érkezett Európába, de már egy is sok.

Tuzson Bence

, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a bevándorlási hullám nem csökkent. Európába tizenkét másodpercenként érkezik egy újabb migráns, ez idő alatt pedig két gyermek születik az unióban - érzékeltette a helyzetet. Emlékeztetett, hogy Magyarország csütörtökön nyújtja be a kötelező betelepítési kvótát megtámadó keresetét az Európai Bíróságra, Szlovákia pedig szerdán tette meg ugyanezt. A magyar kormány abban bízik, hogy jogi úton érvényt tud szerezni az igazának, és az Európai Unió mindörökre eltekint a kvóta ötletétől - hangsúlyozta. Tuzson Bence arra is visszautalt, hogy az Országgyűlés korábban már határozatával elutasította a kvótarendszert. Fontos ugyanakkor az is, hogy a kormány maga mögött tudja az emberek támogatását, ezért indították el az aláírásgyűjtést az ügyben - emelte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.