Közélet

Családi Csődvédelem Szegeden is

Családi Csődvédelem Szegeden is

2015. szeptember 15., kedd
Családi Csődvédelem Szegeden is

Szeptember 1-jén lépett hatályba a természetes személyek adósságrendezését bevezető törvény, amely a bírósági végrehajtáshoz képest méltányosabb feltételeket biztosít az adósoknak és a hitelezőket is együttműködésre ösztönzi. Az eljárás célja a magánszemély vagyonának és jövedelmének felhasználásával a fizetőképességének helyreállítása úgy, hogy közben hitelezői is teljes vagy részleges megtérüléshez jussanak.

A törvény rendelkezik a Családi Csődvédelmi Szolgálat felállításáról, amely szervezet keretében a kormányhivatalok arra kiképzett munkatársai segítik a bajba jutott állampolgárokat, hogy ebben a méltányos eljárásban kedvezőbb feltételekhez jussanak hiteltörlesztésükhöz. A magáncsőd önkéntesen kérhető. A kérelmet annál a pénzügyi intézménynél (főhitelező) kell benyújtani, amely első helyen jegyzett be jelzálogot az adós lakóingatlanán. A Családi Csődvédelmi Szolgálat fizetésképtelenségi szakértőként működik közre az eljárásban. A Csongrád Megyei Kormányhivatalnál jelenleg öt munkatárs végezte el az erre felkészítő képzést, közülük kettő foglalkozik teljes munkaidőben az eljárás után érdeklődőkkel. Elérhetőségeik a következők: Családi Csődvédelem

Központi e-mail cím:

adossagkezeles@csmkh.hu

Ügyintézők:

Nagy Hajnalka Telefon: 62 / 680-462 E-mail:nagy.hajnalka@isz.csmkh.hu Tóth Milán Gábor Telefon: 62 / 680-460 E-mail:toth.milan@isz.csmkh.hu A munkatársakat hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között kereshetik fel személyesen az érintettek. A magáncsőd védelem mentőövet nyújthat a bajba jutott családoknak. Azoknak segíthet, akiknek az otthona veszélybe került, hogy kikerüljenek az adósságcsapdából, és helyreálljon a fizetőképességük. A lakóingatlanra vonatkozó végrehajtás elindítása közel százezer családot érint. Az első évben országosan 25 ezer család lehet sikeres a kezdeményezésben. A többi családnak a Nemzeti Eszközkezelő nyújthat segítséget, amely megnöveli a megvásárolható ingatlanok számát. Bővebb tájékoztatás:

www.csmkh.hu

weboldal Főosztályok menüpontjában, a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály alatt, a letölthető dokumentumok között található. A kormányhivatal honlapjáról közvetlenül is elérhető a jobboldali menüsávban a „Csődvédelem” ikonra kattintva a www.csodvedelem.gov.hu honlap, amely az eljárás számos gyakorlati kérdésében nyújt tájékoztatást az adósoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.