Közélet

Kontárok az interneten - a webes kereskedéshez is kell adószám

Kontárok az interneten - a webes kereskedéshez is kell adószám

2015. június 26., péntek
Kontárok az interneten - a webes kereskedéshez is kell adószám

Még mindig sokan vannak, akik adószám nélkül kereskednek az interneten és azt hiszik, ha nem jelentkeznek be a NAV-hoz láthatatlanok maradnak. A netes kereskedelemhez adószámot kell kiváltani.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai egy webáruházat működtető magánszemélyt ellenőriztek, aki távol-keletről beszerzett elektronikai cikkekkel üzletelt. A „kereskedő” nem számolt azzal, hogy a NAV munkatrásainak szemet szúr a 30 millió forintos bevétel. A több mint ezer értékesítésből arra lehetett következtetni, hogy a magánszemély bevételét eltitkolva, üzletszerűen, „kontárként” kereskedett. A be nem fizetett, eltitkolt szja és áfa összegén felül számolni kell a szankcióval is, mely 200 százalékos mértékű adóbírságot, illetve késedelmi pótlékot eredményez. A „kontárok” az állami költségvetés mellett a vásárlóikra is komoly veszélyt jelentenek, hiszen megfelelő bizonylat nélkül egy esetleges hiba esetén reklamálni sem lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.