Közélet

Jobbik: azonnal állítsák vissza a menekültügyi őrizetet

Jobbik: azonnal állítsák vissza a menekültügyi őrizetet

2015. június 13., szombat
Jobbik: azonnal állítsák vissza a menekültügyi őrizetet

A Jobbik azt követeli a kormánytól, hogy azonnali hatállyal állítsa vissza a menekültügyi őrizet intézményét, és erről kezdjen tárgyalásokat Brüsszellel - közölte az MTI.

Z. Kárpát Dániel

országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a déli határok teljesen védtelenek, az "masírozik be", aki akar, ezért önálló határőrségre is szükség van, és zárttá kell tenni a most még nyílt menekültszállókat. A jobbikos politikus közölte továbbá, hogy hosszú távon az emberek biztonságérzetének fenntartásához arra is szükség lehet, hogy elvigyék a menekülteket a lakott területekről. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a politikai, vallási, etnikai alapon üldözötteknek segítséget kell nyújtani. Az adatok szerint azonban - tette hozzá - ma már többnyire gazdasági bevándorlók érkeznek az országba, akik az európai szociális rendszert akarják kihasználni, és többüknek már Magyarország a célország. Z. Kárpát Dániel kevesellte Orbán Viktor kormányának eddigi intézkedéseit és - mint fogalmazott - a Jobbikot is jobbról kerülő retorikai harcát, és azt követelte, hogy a kormányfő Brüsszelben, "ha kell, csapjon az asztalra", a magyar kormány pedig tegye meg a szükséges lépéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.