Közélet

Hősök napja - Patyi: tanítandó a hősök példája

Hősök napja - Patyi: tanítandó a hősök példája

2015. május 31., vasárnap
Hősök napja - Patyi: tanítandó a hősök példája

A hősök azok, akik bátorságukkal és helytállásukkal példát mutattak, és ezt a példát meg kell őrizni, tanítani kell - mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora vasárnap Budapesten, a rákoskeresztúri Új köztemetőben rendezett hősök napi megemlékezésen.

Patyi András

szavai szerint a hősök a csaták kimenetelétől függetlenül győztesek. "Győztesek az utókor és a nemzet megmaradásának tekintetében is, mert legyőzték önmagukat. Hősökké azáltal váltak, hogy a minden ember számára a legfontosabb érték: a saját életük elé más értékeket helyeztek" - emelte ki a rektor. Kifejtette: a haza, az ezred, a bajtársak, a nemzet, a család, az ország területe, vagy egy eszme fontosabb volt nekik hősi helytállásuk pillanatában, mint önmaguk egészsége, testi épsége. A magyar hősök emlékünnepén az Új köztemetőben a kormány, a Magyar Honvédség, állami és civil szervezetek képviselői koszorúkat helyeztek el a magyar katonahősök emlékművénél. A központi megemlékezések a Hősök terén folytatódnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.