Közélet

Mórahalmon nyílt a Dél-Alföld első medical wellness szállodája

Mórahalmon nyílt a Dél-Alföld első medical wellness szállodája

2015. március 6., péntek
Mórahalmon nyílt a Dél-Alföld első medical wellness szállodája

Elsősorban az egészségturisztikai szolgáltatásokra fókuszál a Dél-Alföld első medical wellness szállodája, a háromcsillagos mórahalmi Elixír hotelt pénteken nyitották meg.

A projekt összköltsége 709 millió 700 ezer forint volt. Az összeg 70 százaléka uniós támogatás. A Móra-Art Kulturális Kft. 496 millió 790 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül. A szálloda kivitelezése 2014 áprilisában indult. A kivitelező a BAUSZER Kft. volt, a létesítmény üzemeltetője a Móra-Art Kft.

Ruszinkó Ádám,

turizmusért felelős helyettes államtitkár a szálloda megnyitóján hangsúlyozta: Mórahalom ezzel végleg letette névjegyét az egészségturizmusban. Kifejtette: az elmúlt 15 évben a homokháti település igazán jól sáfárkodott az uniós forrásokkal, ugyanis a 6000 lelkes település 10 turisztikai projektjéhez jóval több mint 2 milliárd forint fejlesztési forrást nyert el. Kifejtette, Mórahalom elérte, hogy az egész országból érkeznek ide a felüdülésre vágyók, és az igazán céltudatos marketing tevékenységgel a határon túlról is ide vonzották a turistákat, akik ma már a fürdővendégek felét teszik ki. Elmondta, a fürdő többlépcsős fejlesztésével rendkívül intenzíven tudták növelni a vendégek számát. Míg 2000-ben 35 ezres volt a vendégszám, addig 2014–re 446 ezerre nőtt. "Ilyen elképesztő vendégszám-növekedést egyetlen magyarországi fürdő sem tudott produkálni az elmúlt évtizedek során"- fogalmazott a helyettes államtitkár, aki úgy vélte, Mórahalom jó eséllyel indul a gyógyhellyé minősítés megszerzéséért is, amelyre a közeljövőben a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot ír ki. A családbarát szállodában 29 szobával, köztük akadálymentesített egységekkel és családi lakosztályokkal várják a vendégeket. A hotel saját orvosi rendelőkkel, kezelőhelyiségekkel, terápiás medencével, szaunával és relax szobával rendelkezik. A szálloda egészségügyi részlege ötvözi a modern orvostudományt és a wellness szolgáltatásokat. A szálloda vendégei igénybe vehetik a szomszédos - 21 medencével, 11 szaunával, fedett gyermekfürdővel, gyógyászati és wellness részleggel rendelkező – Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szolgáltatásait is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.