Közélet

Komoly károkat okozott az időjárás az erdőkben

Komoly károkat okozott az időjárás az erdőkben

2014. december 2., kedd
Komoly károkat okozott az időjárás az erdőkben

Az elmúlt napok szélsőséges időjárása komoly károkat okozott az erdőkben; Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

A közlemény szerint az államtitkár bejárta a jégkár sújtotta területeket az állami erdőgazdaság munkatársaival. A parkerdő és az állami erdőgazdaságok folyamatos jelentést tesznek a minisztériumnak. Az erdészek együtt dolgoznak a katasztrófavédelemmel az utak felszabadításán. A károk felmérése még folyik, az időjárási viszonyoktól függően a hét végére vagy jövő hétre várható a kárbecslés lezárása - közölte az FM. A minisztérium és az erdőgazdaságok kérik, hogy a következő napokban senki ne tervezzen erdei kirándulást, és mindenképpen tájékozódjanak a közlekedési viszonyokról, mielőtt elindulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.