Közélet

Megjelentek a betöltetlen kancellári posztokra a pályázatok

Megjelentek a betöltetlen kancellári posztokra a pályázatok

2014. november 7., péntek
Megjelentek a betöltetlen kancellári posztokra a pályázatok

Megjelent pénteken nyolc állami fenntartású felsőoktatási intézmény kancellári megbízás ellátására szóló pályázata a www.kozigallas.gov.hu oldalon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkársága az MTI-vel. Azokba az intézményekbe keresnek kancellárokat, ahová az első fordulóban nem találtak megfelelő jelöltet.

A pályázatokat november 24-ig várják.Az emberi erőforrások minisztere október 31-én jelentette be huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét.

Balog Zoltán

akkor azt mondta, bár nyolc felsőoktatási intézmény esetében nem találtak megfelelő jelöltet a kancellári posztra, az év végére minden intézményben lesz kancellár. Úgy fogalmazott, a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erősíti a felsőoktatásban. A miniszter kiemelte, az intézmények gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelős kancellároknak megfelelő gazdasági ismeretekkel kell rendelkezniük, és ismerniük kell az adott felsőoktatási intézményre jellemző szakterületet is. Az akkor kinevezett kancellárok november 15-től kezdhetik meg munkájukat.

Palkovics László

felsőoktatási államtitkár elmondta, hogy a kancellárok alapvetően az intézmények működtetésével foglalkoznak, az ezzel kapcsolatos feladatokat veszik át a rektortól, akivel szorosan együtt kell működniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.