Közélet

Gyimesi: a multik helyett a helyi termelőket támogassa az önkormányzat!

Gyimesi: a multik helyett a helyi termelőket támogassa az önkormányzat!

2014. június 26., csütörtök
Gyimesi: a multik helyett a helyi termelőket támogassa az önkormányzat!
gyimesi_laszlo01_gs

A szegedi városvezetés ellehetetleníti a helyi kistermelőket azzal, hogy sorra elutasítja közterület-használati kérelmüket. Gyimesi László városfejlesztési tanácsnok módosító javaslatot nyújtott be a közgyűlésnek annak érdekében, hogy a multinacionális cégek helyett a termelők portékáját fogyaszthassák a lakosok.

Több szegedi zöldség- és gyümölcsárus közterület-használati kérelméről határoz másodfokon a pénteki közgyűlés.

Gyimesi László

városfejlesztési és külügyi tanácsnok egy módosító javaslatot nyújtott be, melyben indítványozza: önkormányzati szinten is támogatni kell a helyi termelőket, hogy a szegediek friss, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszthassanak. "A polgármesteri hivatal első fokon elutasította a termelők közterület-használati kérelmeit, olyan gazdáktól vennék el az engedélyt, akik hosszú évek, évtizedek óta ugyanazon a helyen árusítanak. Az indok a legtöbb határozatnál az volt, hogy az árusítóhelyük közelében egy nemzetközi multinacionális áruház található, ahol ugyanúgy megvásárolhatják a lakosok a portékát. A szegedi Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tartja azt a szemléletet, hogy a helyi termelők elé helyezzék a multik érdekeit" - mondta el a városháza előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Gyimesi László. A helyi termelők portékái magasabb minőséget képviselnek, egészségesebbek és biztos forrásból származnak, mint a heteken keresztül utaztatott külföldi áru. 2010 óta a kormány már komoly szemléletváltást hajtott végre a magyar termelők támogatásáért, itt az ideje Szegednek is a változásra - mondta el a Fidesz szegedi elnöke.

gyimesi_laszlo02_gs

Hozzátette továbbá: attól nem kell félni, hogy a Széchenyi vagy Klauzál teret ellepnék a dinnyeárusok, hiszen az önkormányzatnak mérlegelési lehetősége van. Az indítvány célja, hogy az eddig is jól működő utcai árusokat ezután se lehetetlenítsék el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.