Közélet

Félszáz külföldi diák ismerkedett a magyar hagyományokkal Szegeden + FOTÓK

Félszáz külföldi diák ismerkedett a magyar hagyományokkal Szegeden + FOTÓK

2014. február 8., szombat
Félszáz külföldi diák ismerkedett a magyar hagyományokkal Szegeden + FOTÓK
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Negyvenöt, Európán kívüli országból érkezett középiskolást látott vendégül a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. Az egyhetes tábor ideje alatt a fiatalok bejárhatták Szegedet, részt vehettek egy tradicionális magyar disznóvágáson, kilátogattak az Aquapolisba és a vadasparkba is.

Ausztráliából, Japánból, Dél-Koreából, Taiwanból illetve Dél-Amerikából hazánkba látogatott diákok számára szervezett tábort a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. A negyvenöt középiskolás január 31-én, péntek este érkezett meg városunkba, ahol több mint egy hétig vendégeskedtek. Itt tartózkodásuk ideje alatt (melynek során egy-egy család látja vendégül őket) az iskolások megismerkedhettek a magyar kultúrával és hagyományokkal, valamint Szeged nevezetességeit is bejárhatták. "A világ minden pontjáról érkeztek gyerekek még szeptemberben, akik egy évig tartózkodnak majd az országban. Ez idő alatt megismerkedhetnek a magyar nyelvvel és hagyományokkal, hisz a tanulás mellett számos színes programot szerveznek nekik egész évben. Európán kívüli országokból, szegényebb családból érkezett mindegyikük, így nem sok lehetőségük volt eddig utazni és világot látni" - árulta el portálunknak

Farkas András

, a szegedi Rotary Club tagja. A bő egy hét alatt a diákok nyelvórákon vettek részt, valamint megismerkedhettek a magyar hagyományok, jellegzetességek sokaságával. Egyhetes szegedi táboruk programjait is ennek szellemében állították össze: szombaton belekóstolhattak egy igazi hazai disznótorosba, valamint a kolbásztöltés, hurkakészítés sajátosságait is elleshették a böllérektől. Végigsétáltak a hófödte Tisza-parton, megtekintették a dómot, majd az igazi téli időre való tekintettel a szánkók is előkerültek. A hét második felében ellátogattak a Napfényfürdő Aquapolisba és a Szegedi Vadaspark állatait is meglátogatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.