Közélet

Öt évre ítélték a magát pénzügyőr tisztnek kiadó debreceni nőt

Öt évre ítélték a magát pénzügyőr tisztnek kiadó debreceni nőt

2014. január 9., csütörtök
Öt évre ítélték a magát pénzügyőr tisztnek kiadó debreceni nőt

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a debreceni nőt, aki magát pénzügyőr tisztnek, illetve pályázatokról döntő tisztviselőnek kiadva milliókkal károsított meg vállalkozókat.

A táblabíróság ötrendbeli csalás és befolyással üzérkedés bűntettében mondta ki bűnösnek a 45 esztendős

Szalai Zoltánnét

, és több mint 10,8 millió forintos vagyonelkobzást is elrendelt. A más bűncselekmények miatt jelenleg is szabadságvesztését töltő nő a Vám- és Pénzügyőrság magas rangú tisztjének adta ki magát, aki képes fontos döntéseket befolyásolni. A vádlott vállalkozóktól kért pénzt mások állítólagos megvesztegetésére, hogy ügyükben kedvező döntést érjen el. Máskor azzal az indokkal csalt ki pénzt ismerőseitől, hogy cégük pályázatait elkészítve vissza nem térítendő uniós támogatás elnyeréséhez nyújt segítséget. Azt állította, részt vesz a Magyar Gazdaságfejlesztő Központ (MAG) Zrt.-nél működő, pályázatokat elbíráló testületben, így garantálni tudja, hogy az általa elkészített pályázat eredményes lesz. A vádlott azonban nem volt a MAG Zrt. alkalmazottja és pénzügyőr sem, csupán a pályázatírás díját és az kenőpénznek szánt összeget akarta megszerezni, amivel több vállalkozónak összesen 15 millió forintot meghaladó kárt okozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.