Közélet

Újabb víziközmű társaságok kaptak működési engedélyt

Újabb víziközmű társaságok kaptak működési engedélyt

2013. november 8., péntek
Újabb víziközmű társaságok kaptak működési engedélyt

Tizenöt víziközmű társaság működési engedélyét adta ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken. Októberben 14 szolgáltató kapta meg az engedélyt, így eddig összesen 29 társaságnak van működési jogosítványa.

A MEKH pénteki közleményében emlékeztet: a törvényben meghatározott határidőig 84 szolgáltató fordult kérelemmel a hivatalhoz. Az év végéig várhatóan az összes kérelmet feldolgozzák a szakemberek, és a továbbműködéshez szükséges dokumentumot minden olyan víziközmű társaság megkapja, amely megfelel a jogszabályban foglalt feltételeknek, felelősséggel kezeli a rábízott nemzeti vagyont, hatékonyan működik - közölte a MEKH. A víziközmű törvény megszületése előtt a szektor szabályozatlan volt, csaknem 400 víziközmű társaság különböző szolgáltatási színvonalon, eltérő árak mellett működött - idézi a közlemény

Dorkota Lajost

, a hivatal elnökét. A hatékonyság és a megfizethető díjak feltétele, hogy a víziközmű-szolgáltatók megfelelően szabályozott keretek között végezzék tevékenységüket. Sokrétű munkát kell jól elvégezni, hogy megőrizzék, illetve továbbfejlesszék a bő 100 év alatt kiépült ivóvízellátó és szennyvízkezelő víziközmű rendszerek működőképességét - emelte ki az elnök a pénteki ünnepélyes átadón a közlemény szerint.

Szalóki Szilvia

, a MEKH közszolgáltatásokért felelős elnökhelyettese közölte, hogy a kiadott engedélyeket a hivatal háromévente felülvizsgálja, és a köztes időben is ellenőrzi az engedélyben foglalt feltételek megvalósulását, illetve az elfogadott színvonal fenntartását - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.