Közélet

Megvalósult az INTERMEC CK3 mobil adatgyűjtő integrálása RIA technológiájú logisztikai szoftverhez

Megvalósult az INTERMEC CK3 mobil adatgyűjtő integrálása RIA technológiájú logisztikai szoftverhez

2013. november 25., hétfő
Megvalósult az INTERMEC CK3 mobil adatgyűjtő integrálása RIA technológiájú logisztikai szoftverhez
szeged_software_uszt

A SZEGED Software Zrt. a GOP 1.3.1-11/C-2012-0962 számú pályázat keretében 8844446 Ft megítélt uniós támogatás felhasználásával hozta létre a CK3 mobil adatgyűjtő illesztésére szolgáló szoftvert. Projektünkben a gyógyszeripari logisztikai környezetben elterjedt CK3 eszközzel működő ellenőrző, lekérdező, online adatszolgáltató rendszert valósítottunk meg.

A SZEGED Software Zrt. fő terméke a gyógyszer-nagykereskedők logisztikai tevékenységét támogató Magic xpa fejlesztői környezetben készült

PharmaLog

nevű rendszer. Felhasználói elsősorban multinacionális és hazai gyógyszer-nagykereskedő vállalatok (pl. PHOENIX Pharma, TEVA, Béres Egészségtár). A cég piacvezető Magyarországon. A mai korszerű logisztikai, nagykereskedelmi – raktári – környezetben egyre növekvő igény mutatkozik a mobil eszközök alkalmazására, a papír alapú feldolgozás kiküszöbölésére. Ergonomikus formája, kis súlya, ütésálló kialakítása miatt elterjedten alkalmazzák az Intermec CK3 vezeték nélküli hálózati kommunikációjú adatgyűjtő eszközt. Korábban Magic xpa környezetben fejlesztett rendszerekhez nem létezett olyan megoldás, melynek segítségével közvetlenül integrálható a szoftverhez a CK3 eszköz, így kézenfekvő igényként merült fel a

PharmaLog

rendszer adaptálása a CK3 készülékre. Ezáltal egyrészt gyorsítjuk és egyszerűbbé tesszük a raktár működését, másrészt elősegítjük a termékek „papírmentes” kezelését. A kifejlesztett programok elsősorban a termék útjának valós idejű nyomon-követését, az azonnali ellenőrzéseket és a gyors döntéshozatalt támogatják, amelyek mind versenyelőnyt jelentenek a rendszert használó ügyfelek számára. Az eszközön a szoftver használatával elérhető funkciók:

Készlet mozgás követése, ellenőrzése:

biztosítja a valós idejű készletmozgás követhetőségét, valamint a kezelő kódjának regisztrálásával a folyamat személyi felelősségét is.

Telephelyek közötti árumozgás követése, ellenőrzése:

támogatja, ellenőrzi a szállítás előtti raklap felépítést, illetve a szállítás utáni raklap lebontást.

Túra ellenőrzése:

a vevői rendelésekhez tartozó dobozok/ládák ellenőrzését szolgálja a kiszállítás előtti túrabesorolásoknál.

Leltár tevékenységek támogatása:

papír lista helyett a kezelő képernyőn kapja a leltár során bejárandó tárolóhelyeket. A vonalkódos leolvasás nagyban pontosítja a tárolóhely és a termék azonosítását. A mennyiség direkt CK3-on keresztüli felvitele csökkenti a papíralapú rögzítésből adódó tévedési lehetőségeket. A termék vonalkódjának leolvasásával számos további funkció érhető el, ami segíti a reklamáció, a visszáru- kezelés, a túraszervezés és a raktár más területeinek munkáját. A SZEGED Software – marosvásárhelyi leányvállalatán keresztül – Romániában is terjeszteni kívánja szoftvereit.

magyarorszag_megujul

SZEGED Software Zrt.

Cím: 6727 Szeged, Irinyi J. u. 1. Telefon: +36 (62) E-mail: szegedsw@szegedsw.hu Honlap: www.szegedsw.hu www.ujszechenyiterv.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.