Közélet

Kontaktpont nyílt Szegeden – középpontban az ifjúság + FOTÓK

Kontaktpont nyílt Szegeden – középpontban az ifjúság + FOTÓK

2013. november 22., péntek
Kontaktpont nyílt Szegeden – középpontban az ifjúság + FOTÓK
uj_nemzedek_iroda03_gs

Ifjúságsegítéssel foglalkozó irodát nyitottak a Kálvária sugárúton, mely a Kontaktpont hálózat részeként kezdi meg működését. Az iroda legfőbb célja, hogy információszolgáltatással tanácsadással segítse a fiatalok pályaorientációját és karriertervezését.

Az Új Nemzedék Plusz projekt intézményfejlesztési részeként minden megyeszékhelyen, illetve a fővárosban nyitnak Kontaktpont irodákat, ahol egyéni karriertervezési tanácsadással, vállalkozási alapismeretekkel várják a fiatalokat, de tartanak műhelybeszélgetéseket, továbbá előadásokat is.

Siklódi Levente

, a Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója az ünnepélyes irodamegnyitón elmondta, naponta 10 és 18 óra között várják az érdeklődőket a Jósika utca ás Kálvária sugárút sarkán lévő irodában, illetve rendezvényeken, akár koncerteken is lehet majd találkozni kollégáikkal. „Meg kell értenünk a fiatalok szavát, ugyanazon a nyelven kell tudnunk beszélni, ismernünk kell a mai trendeket, ami alapján meg tudjuk őket szólítani az online világban és offline eléréssel egyaránt” – sorolta Siklósi.

Bohács Zsolt

fideszes országgyűlési képviselő leszögezte, a kormány célja, hogy a fiataloknak a továbbtanulásukat, pályaválasztásukat segítse. „Nagyon fontos, hogy a fiatalok itt Magyarországon maradjanak, és e külföldön keressék a boldogulásukat. A kormány sokat fordít a faitalok taníttatására, mert az gondoljuk, hogy ez egy nagyon jó befektetés” – tette hozzá Bohács.

uj_nemzedek_iroda01_gs

Polner Eörs

, a kormányhivatal főigazgatója közölte, a kormány kiemelten foglalkozik az ifjúsággal, amit bizonyít a Kontaktpont országos hálózat kiépítése is. Emlékeztetett, az ifjúságpolitikai program végrehajtására 3 milliárd forint uniós támogatást fordítanak. Ezen összeg harmadából építették ki az irodahálózatot, illetve fizetik az ott dolgozókat. Üdvözölte az iroda megnyitását Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus is, aki szerint számtalan problémával küzdenek a fiatalok, melyek megoldásában elkél a segítség. Hozzátette, amikor ő volt tizen-huszonéves, ilyen lehetőségei még nem voltak. Az Új Nemzedék Plusz projekttel kapcsolatban Siklódi Levente kérdésünkre elmondta, először egy országos szintű felmérés készült, feltérképezték az akkut problémákat, illetve megvizsgálták az ifjúsági szervezetek működését, lehetőségeit. Azt tapasztalták, hogy sok esetben nagyszerű helyi ötletek vannak, de megvalósításuk az infrastrukturális háttér, illetve pénzhiányból adódóan meghiúsul. „Egyfajta gerincszervezetként próbáltunk eljutni minden megyébe, nem célunk, hogy mi mondjuk meg, hogy mi a helyes irány, hanem összefogjuk a civil szervezeteket, akik esetenként már évtizedek óta működnek az adott városokban, és velük közösen, őket segítve dolgozunk” – részletezte. A Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója hozzátette, ők nem az íróasztalfióknak gyártanak jelentéseket és tanulmányokat, hanem tényleges segítséget szeretnének nyújtani a fiataloknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.