Több mint 800 diák vett részt a kamara Pályaválasztási Napján

2016. november 17., csütörtök · Hozzászólok

palyavalasztas

A virtuális hegesztés és a targoncavezetés mellett akár egy igazi traktort is vezethettek a diákok a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályaorientációs Napján Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában. A férfias foglalkozások mellett természetesen a gyengébbik nem pályaválasztás előtt álló képviselői sem unatkozhattak az eseményen, ők süthettek, varrhattak, sőt a fodrászat kulisszatitkaiba is bepillanthattak. Tovább »

Fókuszban a hiányszakmák – pályaorientációs napot tartott a kamara

2016. november 16., szerda · Hozzászólok

palyaorientacios_rendezveny002kf

Igaz csak virtuálisan, de a hegesztést és a targoncavezetést is ki lehetett próbálni a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs napján az Agórában, ahol lehetett sütni és varrni is, illetve például a fodrászat rejtelmeibe bepillanthattak a pályaválasztás előtt álló általános iskolások. Tovább »

Pályaválasztás előtt sokáig terveznek a diákok + FOTÓK

2016. október 20., csütörtök · Hozzászólok

palyavalasztasi_napok006kfA felvételi határideje egyre jobban sürgeti a diákokat, ideje dönteniük továbbtanulási szándékukról. Találd ki magad! – ezzel a mottóval hirdetett pályaválasztási kiállítást és vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal annak érdekében, hogy a fiatalok minél előbb megtalálják a számukra legérdekesebb szakmát.
Tovább »

Mi szeretnél lenni? – Segít a pályaválasztási vásár

2016. október 12., szerda · Egy hozzászólás

palyavalasztasi_nap17kfKanyargós utat kell bejárnia annak, aki a pályaválasztás ösvényére lép, ezt jól tudja minden felvételi előtt álló általános és középiskolás. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya október 20. és 22. között Pályaválasztási Kiállítást és Vásárt szervez diákoknak, pedagógusoknak és szülőknek egyaránt. A jelige: “Találd ki magad!”
Tovább »

Elindultak az üzemlátogatások, pályát választanak a fiatalok

2016. szeptember 27., kedd · Hozzászólok

epam_szeged08_gsHamarosan pályaválasztás elé állítják a fiatalokat, februárban a végzős általános és középiskolásoknak is nyilatkozniuk kell továbbtanulási terveikről. A megyei kormányhivatal, valamint az iparkamara pályaválasztási rendezvénysorozatával Csongrád megyei fiataloknak segít személyes tapasztalatot szerezni az általuk választott szakmákról. Kedden megtörtént az első üzemlátogatást, a végzősök az EPAM kulisszái mögé leshettek be.
Tovább »

Pályaválasztási napot szerveztek az algyői iskolásoknak + FOTÓK

2016. február 5., péntek · Egy hozzászólás

palyavalasztasi_nap_algyo01_gsAz algyői Iránytű pályaválasztási program sok nyolcadik osztályost megerősített a választásában. A diákok jártak az önkormányzati hivatalban, megismerkedtek a nyomdaipari részfeladatokkal, és azt is megtudták, miért fontos a nyelvtudás a Levendula Hotel recepcióján.
Tovább »

Sokan konkrét tervvel jöttek a pályaválasztási napra + FOTÓK

2015. november 12., csütörtök · Hozzászólok

palyavalasztasi_nap17kfTaláld ki magad! – ezzel a mottóval hirdetett pályaválasztási kiállítást és vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal annak érdekében, hogy a fiatalok minél előbb megtalálják a számukra legérdekesebb szakmát. Hamarosan itt a felvételi, ezért fontos, hogy a továbbtanulás előtt állók időben döntsenek a választott iskoláról.
Tovább »

Novemberben újra “Találd ki magad!”

2015. november 9., hétfő · Hozzászólok

pav02_KFKönnyen el lehet veszi a karriertervezés útvesztőjében, ha nincs, aki segítsen irányt mutatni. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja idén is segít a felvételizőnek, november 12. és 14. között végzős nyolcadikosoknak és gimnazistáknak, szülőknek és pedagógusoknak Pályaválasztási Kiállítást és Vásárt szervez.
Tovább »

Több mint nyolcszáz diák a kamara pályaorientációs napján

2015. október 15., csütörtök · Hozzászólok

palyaorientacios_nap01

Több mint 800 Csongrád megyei általános iskolás ismerkedett a szakmákkal csütörtökön a Szent-Györgyi Albert Agórában Szegeden. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmák az Ágóra Színpadán című rendezvényének célja a pályaválasztás előtt álló tanulók döntésének megkönnyítése volt. Tovább »

Nemcsak a végzősöket foglalkoztatja a továbbtanulás + FOTÓK

2014. november 13., csütörtök · 2 hozzászólás

pav02_KF

Találd ki magad! – ezzel a mottóval hirdetett pályaválasztási kiállítást és vásárt Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. Bizony itt az idő, hogy a továbbtanulás előtt álló fiatalok döntsenek: februárban le kell adni a jelentkezési lapokat.
Tovább »

Csütörtöktől: Találd ki magad! – PÁV tizenötödször

2014. november 12., szerda · Hozzászólok

A Pályaválasztási Napok rendezvénysorozat keretében a munkaügyi központ immár 15. alkalommal várja a végzős általános iskolás diákokat, középiskolásokat, tanárokat, szülőket – három napon át. Az idei év programjának összeállításában nemcsak az elmúlt 15 év tapasztalatát, és egy, a 7-8 osztályos diákok és osztályfőnökeik körében végzett, tavaszi felmérés eredményét vették figyelembe a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szakemberei, hanem, a megyei munkaerőpiaci helyzetet is. Tovább »

Mi leszel, ha nagy leszel? – Segít a pályaválasztási kiállítás

2014. november 10., hétfő · Hozzászólok

cukraszuzem_latogatas10_gsKanyargós ösvény lehet a pályaválasztás, ha a felvételiző nem készül időben a karriertervezésre. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja november 13. és 15. között Pályaválasztási Kiállítást és Vásárt szervez általános és középiskolásoknak, szülőknek és pedagógusoknak. Találd ki magad!
Tovább »

A cukrászat rejtelmeivel és finomságaival ismerkedtek szegedi iskolások + FOTÓK

2014. november 4., kedd · Hozzászólok

cukraszuzem_latogatas10_gs

Muffint sütöttek és fagylaltot készítettek az algyői Vámos Cukrászda üzemében mintegy harminc szegedi általános iskolás részvételével. Csongrád megyében mintegy ezer pályaválasztás előtt álló gyerek vesz részt üzemlátogatásokon. Tovább »

Találd ki magad! – Kulisszatitkok és árnyékprogram a legizgalmasabb szakmákból

2014. október 27., hétfő · Hozzászólok

palyavalasztas10_gsSzintfelmérő a nyelvgurunál, kézműves termékek kreatív stúdiója, plakáttervezés a market pontban, business köz és trendsarok, ínyenc sarok a főzés szerelmeseinek, valamint látvány lézerlabor – ilyen és ehhez hasonló programokkal várja az általános és középiskolásokat a Találd ki magad! pályaválasztási kiállítás.
Tovább »

Kontaktpont nyílt Szegeden – középpontban az ifjúság + FOTÓK

2013. november 22., péntek · 10 hozzászólás

uj_nemzedek_iroda03_gsIfjúságsegítéssel foglalkozó irodát nyitottak a Kálvária sugárúton, mely a Kontaktpont hálózat részeként kezdi meg működését. Az iroda legfőbb célja, hogy információszolgáltatással tanácsadással segítse a fiatalok pályaorientációját és karriertervezését.
Tovább »

5-6 ezer érdeklődőre számítanak a szegedi pályaválasztási napokon + FOTÓK

2013. október 17., csütörtök · 20 hozzászólás

SZS20131017_palyavalasztasi_kiallitas_013A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a tudatos pályadöntésben kívánja segíteni a fiatalokat az október 17. és 19. közötti pályaválasztási vásárral. Tovább »

Merre tovább? – Segít a Pályaválasztási Kiállítás és Vásár

2013. október 11., péntek · Egy hozzászólás

SZS20131010_palyavalasztasi_kiallitas_005Az általános iskolások és a végzős középiskolások pályaválasztási útvesztőjében mutat irányt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Pályaválasztási Kiállítás és Vásár három napos rendezvénysorozata. A tanulók mellett idén a szülők és a pedagógusok tájékoztatására is kiemelt figyelmet fordítanak.
Tovább »

Együttműködés a pályaválasztás előtt álló fiatalokért + FOTÓK

2013. szeptember 18., szerda · 4 hozzászólás

munkaugyi_kozpont_szerzodes10_gsAz októberi pályaválasztási vásárra közösen készül a kormányhivatal, a Klik és az iparkamara. Együttműködési megállapodást írtak alá a felek, hogy minél sokszínűbb kínálatot tudjanak a szakmák iránt érdeklődőknek kínálni. Tovább »

Ötezer diákot mozgat meg a Pályaválasztási Napok

2011. október 12., szerda · Egy hozzászólás

„Merre tovább, melyik úton?” címmel rendezi meg idén a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az általános és középfokú oktatási intézmények végzős tanulói, a pályakezdő fiatalok és a pályakorrekciót tervező felnőtt álláskeresők részére a Pályaválasztási Napokat. Az immár ötéves múltra visszatekintő rendezvénysorozat most minden korábbinál szélesebb kínálatot nyújt, és várhatóan több mint ötezer érdeklődőt érhet el.
Tovább »

Felmérés: Elégedett SZTE-hallgatók

2009. június 15., hétfő · Hozzászólok

A színvonalas oktatás, a tudományos hírnév és az egyetem munkaerő-piaci hírneve a három legfontosabb szempont a magyar diákok körében a felsőoktatási intézmény kiválasztásakor, állapítja meg a European Student Barometer 2009 elnevezésű közvélemény-kutatás. Az idén 22 európai országban végzett felmérés a felsőoktatásban tanulók véleményét tanulmányozta a saját intézményükre vonatkozóan. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói az oktatás feltételeit és minőségét vizsgáló tizenhat szegmensből tizenkettő esetében elégedettebbek, mint az átlag európai és magyar hallgatók – írja a Szegedi Tudományegyetem sajtóközleménye. Tovább »