Közélet

Élő könyvtár – a katasztrófavédelemről is kérdezhettek a fiatalok

Élő könyvtár – a katasztrófavédelemről is kérdezhettek a fiatalok

2013. november 27., szerda
Élő könyvtár – a katasztrófavédelemről is kérdezhettek a fiatalok

Különböző szakmák képviselőivel folytathattak közvetlen beszélgetést kedd délután Szegeden azok a fiatalok, akik a Motiváció Oktatási Egyesület „Élő könyvtár” című rendezvényét felkeresték. A diákok a katasztrófavédelemről is szerezhettek információkat.

A Motiváció Tanoda termeibe a különböző területen dolgozó felnőtteket hívott meg az egyesület, akiket a gyerekek „kikölcsönözhettek”, azaz tízperces, négyszemközti beszélgetést kezdeményezhettek velük, amely során a foglalkozásukról kérdezték partnereiket - tudtuk meg

Arany-Tóth Attila

szóvivőtől. "A diákok az elmúlt héten látogatást tettek a szegedi tűzoltó-parancsnokságon" – mondta el

Ménesi Zoltán

százados, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője, aki „élő könyvként” a tűzoltóvá válásról, a tanulságos beavatkozásokról és a tűzoltók által használt felszerelésekről is tájékoztatta a gyerekeket, de felhívta a figyelmet arra is, hogy az ingyenes segélyhívószámok szabálytalan használata esetén eljárás megindítására kerül sor. A rendezvény igyekezett ráirányítani a fiatalok figyelmét a továbbtanulás fontosságára is. Mivel az egyesülettel kapcsolatban álló fiatalok egy része halmozottan hátrányos helyzetű, akiknek jelentős része a tapasztalatok szerint az érettségit nem biztosító szakképzésben tanul tovább, az tanoda aktivistái rámutattak arra is, hogy érettségivel könnyebb az elhelyezkedés a munkaerőpiacon, mint anélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.