Közélet

Jött a jó idő, 12 napra bezárta a NAV a Mátyás cukrászdát + FOTÓK

Jött a jó idő, 12 napra bezárta a NAV a Mátyás cukrászdát + FOTÓK

2013. október 9., szerda
Jött a jó idő, 12 napra bezárta a NAV a Mátyás cukrászdát + FOTÓK
matyas03

Egy diákmunkásnak járt le a szerződése a diákszövetséggel, hiába pótolták később: a szabály, az szabály – 12 napig be kell zárni a cukrászdát.

Megjött a jó idő ismét, indiánnyár vagy vénasszonyok nyara - kinek hogy tetszik. És mit csinálnak ilyenkor a zord idő beköszönte előtt szívesen az idősek és fiatalok? Korzóznak, s amikor csak tehetik, felkeresik a város teraszos helyeit, népszerű kávézóit, cukrászdáit. Bátran mondhatjuk, hogy Szeged-Alsóvároson a legnépszerűbb süteményező-fagyizó a Mátyás cukrászda. A sütikből széles a választék, ízletes és friss az áru, több különleges finomság is díszeleg a pulton, tortát pedig olyat rendelhet a vevő, amilyet csak a fantáziája elbír. Szegeden pedig egyedül ezen a helyen mérnek „másfélszeres” gombócokat, amelyek még soha nem találkoztak a fagyis edény szélén feszülő lehúzó fémmel. Nos, az október eleji 18-20 fokos, napsütéses időben kényszerszünetet kell tartania a cukrászdának, pedig biztos, hogy komoly forgalmat bonyolíthatna. Az ok pedig egy figyelmetlenség, amiért a NAV 12 napos bezárással büntette a cukrászdát üzemeltető céget. „A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága 12 nyitvatartási napra üzletbezárást foganatosított” – olvasható a lepecsételt ajtón a hivatalos kiírás. Mellette pedig a cégvezető jegyezte a következő kiírást: „A NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) áprilisban tartott átfogó ellenőrzést, melynek során kiderült, hogy az egyik diákmunkás kislányunknak lejárt a diákszövetkezettel való szerződése, és így a Vámos Cukrászda Kft. szabálysértést követett el, melynek során a cukrászdát 12 nap elzárással sújtotta. Azóta ezt a hiányosságot pótoltuk, de kevés volt ahhoz, hogy ezt a szankciót semmisnek nyilvánítsa. Mint cégvezető úgy gondolom, hogy ennél nagyobb büntetés nem kell egy cég életében, hogy vendégei zárt ajtókat találjanak. Bármennyire is fáj, ezt a hibát elkövettük, és vállalnunk kell érte a felelősséget és annak következményeit. Az esetleges kellemetlenségekért magam és a munkatársaim nevében elnézést kérünk…” A cukrászda addig is telefonon vesz fel rendelést, és a másik üzletükben, az Algyői Vámos cukrászdában lehet megvásárolni a termékeket. Az október 7-i bezárás 18-án jár le, már csak abban reménykedhetnek az alsóvárosiak és a cukrászda üzemeltetői, hogy kitart az indiánnyár, és lehet még fagyizni néhány alkalommal a hidegebb időszak előtt. Az

idokep.hu

előrejelzése szerint a 20 fok körüli hőmérséklettől akkor már elbúcsúzhatunk, de továbbra is napos, 16-17 fokos időre lehet még kilátás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.