Közélet

Családi napokkal zárta a nyarat a katasztrófavédelem

Családi napokkal zárta a nyarat a katasztrófavédelem

2013. szeptember 2., hétfő
Családi napokkal zárta a nyarat a katasztrófavédelem

Múlt hét szombaton családi napot tartottak a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem kirendeltségei Hódmezővásárhelyen és Makón. A programok a játékon túl a gyermekek ismereteinek bővítését is szolgálták - adta hírül Arany-Tóth Attila szóvivő és Balogh Róbert tűzoltóparancsnok.

Előbbi helyszínen már délelőtt elkezdődtek a programok a Szent István téri parancsnokságon, amelyeken a szülők és gyerekek közösen szórakozhattak. Az udvaron felállított ugráló vár mellett csapatjátékok és ügyességi feladatok tették próbára a gyerekeket, akik a lehetőséggel élve közelről is megszemlélték a szertárban álló gépjárműveket, és fel is próbálták a védősisakokat. A bográcsban főtt pörkölt közös elfogyasztását követően folytatódtak a programok, amelyek igazi célközönsége továbbra is a gyerekek voltak, akik örömmel fogadták a bohócok műsorát is. A nap folyamán a vidámság mellett a szolgálatban lévő állomány folyamatosan ellátta szolgálatát, biztosította a riaszthatóságot. Makón a rendőrség a biztonságos kerékpáros közlekedésre hívta fel a figyelmet, míg a mentőszolgálat munkatársai az elsősegélynyújtás és mesterséges lélegeztetés alapjait ismertették meg a kilátogató gyerekekkel, és szüleikkel. Mindezek mellett a játék sem maradhatott el: volt célba lövés puttonyfecskendővel, veszély-jelek kirakása óriás kockákból, rajzolás, színezés, ujjlenyomat vétel emléklapra, és szirénázás a mechanikus kézi sziréna működtetésével. A programokon részt vevő gyerekeket a részükre átadott oklevél is emlékeztetni fogja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.