Közélet

Rabszolgaként tartotta alkalmazottait a csanádpalotai vállalkozó

Rabszolgaként tartotta alkalmazottait a csanádpalotai vállalkozó

2013. július 12., péntek
Rabszolgaként tartotta alkalmazottait a csanádpalotai vállalkozó
tanya01

Embertelen körülmények között tartotta munkásait egy férfi Csanádpalotán. Dolgozóit rabszolgának nevezte, az egyik napszámos ujjai lefagytak, de orvoshoz nem engedte - írta a police.hu.

A gyanú szerint egy csanádpalotai vállalkozó tisztességes jövedelmet és megfelelő szállást ígérve csalt tanyájára megélhetési gondokkal küzdő embereket. Ígéretét nem tartotta meg, a kiszolgáltatott helyzetben lévő munkásokat megállás nélkül dolgoztatta. Ellenszolgáltatás gyanánt csak rossz minőségű, romlott ételt, penészes kenyeret és emberhez nem méltó szálláskörülményeket kaptak. A gyanúsított rabszolgának nevezte alkalmazottait, megveréssel és megöléssel fenyegette őket, ha nem azt tették, amit mondott nekik. Volt olyan, aki megszökött, de őt erőszakkal vitte vissza a tanyára. Az egyik napszámos ujjai a télen elfagytak, de a gazda ennek ellenére nem engedte, hogy orvos lássa el őt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Makói Rendőrkapitányság nyomozói 2013. július 11-én öt napszámost találtak a tanyán, de a gyanú szerint ennél jóval több olyan sértettről lehet szó, akiket a férfi már évek óta dolgoztatott. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottat kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.