Közélet

Nagykorú lett a Bajai Halfőző Fesztivál + FOTÓK

Nagykorú lett a Bajai Halfőző Fesztivál + FOTÓK

2013. július 15., hétfő
Nagykorú lett a Bajai Halfőző Fesztivál + FOTÓK
bajai_halfozo_201315_ia

Idén tizennyolcadik alkalommal gyújtottak tüzet a Bajai Halfőző Fesztiválon sorakozó bográcsok alatt. A város legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai rendezvényét most is koncertek, színpadi előadások és tűzijáték kísérték.

A tizennyolcas szám bűvöletében tellett az idei halfőző népünnepély Baján, "nagykorúvá vált" a város legnívósabb gasztronómiai fesztiválja, melyre idén is tízezrek látogattak ki a Sugovica partjához. Kétezer bogrács alatt gyújtották meg idén is a tüzet, melyekben nemcsak bajai, de szegedi és balatoni módon is főzték a halászlét. Akit nem a rotyogó ebéd illata, azt a színes programsorozat és koncertdömping vonzotta a belvárosba, ahol több színpadon koncertek és előadások váltották egymást. "A tizennyolc év alatt a Bajai Halfőző Fesztivál felnőtt, egy országos, sőt világhírű rendezvénnyé érett, amely a határon túlról is százakat vonz évről évre" - mondta köszöntőjében

Zsigó Róbert

polgármester, majd szombaton este hat órakor felszították a tüzet a bográcsok alatt. Hagyományosan egy díszvendéget köszönt Baja e neves alkalmon, ez alkalommal

Cser-Palkovics András

, Székesfehérvár polgármestere tette tiszteletét a fesztiválon. Idén Székesfehérváron Szent István-emlékévet hirdettek, ennek apropójából is invitálták meg a települést díszvendégnek.

Miniszterelnökök és rocklegendák "hallétávolságon" belül

Politikusok és közéleti személyiségek is kilátogattak a halkavalkádba, két egykori miniszterelnököt is láttunk: a bajai származású Bajnai Gordon visszatérő vendég már a halfőzőn (egyedi pólót is készített az eseményre, "Maradjatok hallétávolságon belül" felirattal), Gyurcsány Ferenc is hódolt a dunai halnak, de idén először ellátogatott Mesterházy Attila is. Portálunk munkatársai Kóbor Jánossal, az Omega zenekar tagjával is találkoztak a bográcsok között, aki ezúttal "civilként", nem fellépőként érkezett. Az énekes családjával látogatott ki a fesztiválra, mint mondta, halászlevet nem főzött, de nagyon szereti, a programok és a gasztronómiai sokszínűség vonzotta őket idén is Bajára. A fél évszázados fennállású zenekar népszerűségét jól mutatja, hogy Kóborral többen is megálltak fotózkodni, nemcsak az idősebb, de a fiatalabb generációból egyaránt. Az egész hétvégés rendezvényen a legnagyobb hazai fesztiválok veteránjai szórakoztatták a közönséget: fellépett Péterfy Bori, a Paddy and the Rats, a Szabó Balázs Band, a Heaven Street Seven, vasárnap pedig a Csík zenekar zárta a bajai halfőzőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.